rts
Kablovska i sat. TV

RTS obeležava 55 godina postojanja

Povodom 55. rođendana RTS-a, na platou u Takovskoj priređena bioskopska projekcija “Povratak u detinjstvo”

U parku kod Studija na Sajmu, u petak rođendanska zabava za veterane i zaposlene.

Redakcija za istoriografiju priredila je za javnost prvu predstavu “Trezorovog biskopa”, specijal “Povratak u detinjstvo”, povodom 55. rođendana RTS-a. Ovaj specijal sačinjen je na sekvencama emisija za decu iz produkcije Televizije Beograd od 1965. do 1988. godine.

rts

Na platou ispred zgrade RTS-a u Takovskoj, okupilo se dosta znatiželjnih prolaznika, ali i televizijskih veterana, koji svake godine evociraju svoje uspomene.

“Ja sam radio 60-ih u Bi-Bi-Siju koje su bile zlatne godine, a onda 10 godina, zlatnih godina u Televiziji Beograd. Neven nikako ne bih mogao da radim na Bi-Bi-Siju, ni Poletarac. Ovde sam uspeo da moja karijera krene baš kako sam želeo”, kaže Timoti Džon Bajford, urednik Dečijeg programa.

Filmski snimatelj Predrag Todorović kaže da je to bila velika kuća i da je proizvodila izvanredan program.

“Sticajem okolnosti sve što se dešava malo je poremitilo rad televizije i televizija više nije ono što je bila. Moramo da pričekamo, televizija mora da opstane i mislim da će ponovo podići nivo programa”, kaže Todorović.

Milan Vukos, nekadašnji direktor RTB-a kaže da svi oni koji su želeli da se bave televizijom, mogli su da rade samo na našoj televiziji, tako da je to bilo izvanredno vreme sa izvanrednim ljudima, vrhunskim intelektualcima.

“Danas, televizija Srbije je, po mom skromnom mišljenju i dalje prva”, kaže Vukos.

Povratak u detinjstvo za staru publiku, ali i za klince koji odrastaju uz našu televiziju.

Leave a Reply