Kablovska i sat. TV

Ruski TV kanal “VESTI 24” besplatno u Srbiji

Srpske kablovske mreže od danas imaju mogućnost da besplatno preuzimaju signal ruskog informativnog televizijskog kanala “Vesti 24”, izjavio je glavni urednik tog kanala Dmitrij Mednjikov agenciji RIA Novosti.

“Srbija će biti jedina zemlja u svetu gde nudimo informativni kanal besplatno”, rekao je on ruskoj agenciji u Beogradu, dodavši da kanal tu odluku smatra svrsishodnom.

Mednjikov je rekao da taj kanal namerava da na srpskom tržištu nastupi sa tehnološkim investicijama u visoke informacione tehnologije.

Izražavajući spremnost ruske strane da pomogne srpskim partnerima tehnologijom i iskustvom u cilju sprovođenja zajedničkih projekata sa srpskim kompanijama, Mednjikov je izrazio očekivanje da će i radio program “Vesti-FM” za “neko vreme” moći da se emituje u Srbiji.

Agencija RIA Novosti prenosi da je direktor Direkcije za međunarodne odnose Ruske državne televizijske kompanije Sergej Košljakov rekao je da će zajedno sa non-stop informativnim TV kanalom “Vesti 24”, srpskim partnerima biti ponuđen i signal ruskog satelitskog kanala “RTR Planeta”, uz “minimalnu i čisto simboličnu naknadu”.

Infomrativni 24-časovni kanal vesti počeo je sa emitovanjem 1. jula 2006. godine i sada ga u Rusiji gleda oko 30 miliona ljudi.

U Srbiji su do sada signal tog ruskog TV kanala mogli da preuzimaju samo gledaoci koji su imali satelitsku antenu.

Leave a Reply