Kablovska i sat. TV

Samsung uspešno učestvovao na prvom svetskom predstavljanju Terrestrial 3D-HDTV emitovanja

Samsung Electronics Co., Ltd, globalni lider u 3DTV i tehnologijama za vizuelni prikaz, učestvovao je na prvom svetskom predstavljanju Terrestrial 3D-HDTV emitovanja koristeći DVB-T2 tehnologiju. DVB-T2 se pojavljuje kao standard za prenos Terrestrial HDTV mreža. Ovo prvo svetsko predstavljanje uspešno je završeno na probi održanoj na “The Connected World” u International Broadcasting Convention (IBC) u Amsterdamu.

IBC je nesvakidašnji događaj za profesionalce koji učestviju u kreiranju, menadžmentu i isporuci zanimljivosti i novosti širom sveta. To je najveća evropska konferencija o emitovanju i najveća izložba, kao i najveće okupljanje broadcasting profesionalaca. Događaju prisustvuje preko 50, 000 posetilaca iz vise od 140 zemalja sa više od 1, 300 izlagača.

“The Connected World” je jedna od ključnih tema ovogodišnjeg IBC-a i domaća izlaganja ilustruju kako se sadržajem može upravljati, kako ga prosleđivati i koristiti putem raznovrsnih elekrtonskih uređaja potrošača. Kako bi se proba 3D-HDTV-a na IBC-u privela kraju, Samsung predstavlja svoju novu Smart TV tehnologiju. Samsungov Smart TV kombinuje application-centric svet interneta sa poznatom prirodom televizijskog emitovanja, kako bi iskustvo gledalaca unapredio. Tokom IBC-a, posetioci su mogli neposredno da vide Samsungove proizvode i da razgovaraju sa predstavnicima kompanije o tome kako ove tehnologije definišu budućnost televizije.

Vassilis Seferidis, direktor Business Development-a u Samsung Electronics-u je rekao:

„Ovo je bio dan za istinsko probijanje Samsunga, kao i za svet televizijskog emitovanja. Bilo je sjajno, ne samo prikazati potrebu potrošača za 3D-HDTV, već i videti njegovu isporuku preko DVB-T2 mreže i to kako savršeno funkcioniše. Verujemo da DVB-T2 3DTV kao i Smart TV izložbe otvaraju nove poslovne mogućnosti za isporuku 3D sadržaja preko vešestruko različitih mreža.” Dodao je: „IBC je oduvek odlična pozornica za prikazivanje tehnologije koja će oblikovati novi model u televizijskom emitovanju. Samsung kompanija je ponosna što ponovo ove godine učestvuje na IBC-u dok nastavljamo sa razvojem postojećih tehnologija

Leave a Reply