Kablovska i sat. TV · TV-Monitori

Satelitski sistem SES ASTRA i SAMSUNG promovišu 3D TV

SES ASTRA, satelitski sistem (Euronext Pariz i Luksemburška berza: SESG) i Samsung Electronics, objavili su da će zajedno promovisati 3D televiziju na tržištu. Prema ugovoru, Samsung će podržati SES ASTRA  televizijskim 3D sadržajem  svog novog 3D demo kanala koji će početi sa radom 4. maja 2010. godine. Demo kanal emitovaće se slobodno, free-to-air , preko ASTRA  orbitalne pozicije 23.5 stepeni istočno, namenjen kao podrška  prodavcima  u promociji 3D televizora kupcima, na mestima prodaje.

Ferdinand Kajzer (Ferdinand Kayser), direktor i predsednik kompanije SES ASTRA izjavio je: “Novi ASTRA 3D demo kanal pokazuje ogromne prednosti satelita u prenošenju visoko kvalitetnog 3D televizijskog signala, kao i vodeću ulogu kompanije  SES ASTRA  u unošenju inovacija u oblasti emiterske tehnologije. Ponosni smo što nam je partner Samsung i uvereni smo da će 3D televizija postati novi pokretač tržišta kućne zabave.”

SH Shin, direktor i predsednik kompanije Samsung Electronics Europe, dodao je: “ Kao prvi proizvođači koji donosi 3D televiziju na tržište, Samsung je predvodnik u oblasti 3D inovacija. Partnerstvom sa SES ASTRA Samsung će postati prvi proizvođač koji predstavlja uživo emitovan 3D sadržaj putem besplatnog promotivnog kanala i može da pokaže pun obim svoje inovacije u oblasti 3D tehnologije. Sadržaj koji ćemo emitovati preko ASTRA 3D kanala pomoći će kupcima da uvide pravi potencijal 3D televizijskog doživljaja.”

Početak rada ASTRA 3D kanala zakazan je za 4. maj u ANGA kablovsko-trgovačkom šou u Kelnu, u Nemačkoj. Uskoro će biti objavljeni detalji emitovanja kanala.

Leave a Reply