SBB
Kablovska i sat. TV

SBB poziva regionalne emitere da postanu deo SBB digitalne mreže

U susret digitalizaciji televizijskog emitovanja u Republici Srbiji, a u želji da što većem broju gledalaca omogući što raznovrsniji program, SBB ovim konkursom nastoji da podrži emitere regionalnih televizija na taj način što će njihove programe uvrstiti u svoju digitalnu kablovsku programsku ponudu. Time će odabranim kanalima biti omogućeno da njihov digitalni televizijski signal bude dostupan većem broju gledalaca na teritoriji Srbije.

“Jedna od najvećih prednosti digitalne televizije je mnogo veći izbor kanala u digitalnoj ponudi. Zato ovim konkursom želimo da našim korisnicima omogućimo više raznovrsnog sadržaja, i da se istovremeno program regionalnih televizija, koje postanu deo digitalne SBB mreže, vidi širom Srbije. To znači daleko šire od teritorije koju one danas pokrivaju. Želimo da našim gledaocima, osim najgledanijih svetskih kanala, pružimo i mogućnost da gledaju dobar i sadržajan program koji prave domaće regonalne TV stanice. Naš cilj je da korisnici na jednom mestu dobiju sve potrebne telekomunikacione usluge, zato ćemo nastaviti sa širenjem ponude vođeni njihovim potrebama.” – istakla je Dragica Pilipović Chaffey, generalna direktorka SBB-a.

sbb

Pravo učešća na konkursu imaju emiteri sa važećom dozvolom Republičke radiodifuzne agencije za regionalno pokrivanje, kao i emiteri koji se emituju ili su u pripremi za emitovanje putem DVB-T2 tehnologije i čije se sedište nalazi u gradu/opštini u kojem SBB ima sopstvenu distributivnu infrastrukturu.

Imajući u vidu ograničeni broj frekvencija SBB-a koje su na raspolaganju, Ugovor o distribuciji kanala biće dodeljen onim emiterima koji budu ispunjavali obavezne uslove za učešće na konkursu i koje bude odabrao Programski savet SBB-a u skladu sa unapred utvrđenim kriterijumima.

Konkurs je otvoren do petka, 20. februara 2015. godine.

2 thoughts on “SBB poziva regionalne emitere da postanu deo SBB digitalne mreže

 1. Dejan R. Popovic,

  Pocetak poslednjeg pasusa ovog teksta glasi: “Imajući u vidu ograničeni broj frekvencija SBB-a koje su na raspolaganju … ”

  O kakvom se to ogranicenom broju (radio-)frekvencija SBB-a u ovom tekstu radi, ako se zna da ekskluzivno (iskljucivo) pravo za pruzanje digitalnih terestrickih TV radio-difuznih usluga, kao i pojedinacnu dozvolu za koriscenje ultraviskih radio-frekvencija za pruzanje tih usluga na celoj teritoriji Srbije ima jedino Javno preduzece “Emisiona tehnika i veze”?!

  P. S. – I u orginalnim saopstenju SBB-a – “Poziv emiterima” (http://www.sbb.rs/Vesti/5788/POZIV+EMITERIMA.shtml) upotrebljenu su reci : “Imajući u vidu ograničeni broj frekvencija SBB-a koje su na raspolaganju … “.

  Na vebsajtu ispod SBB pise: “Kompanija SBB je najveci srpski kablovski operator i jedini koji svoje usluge pruza korisnicima u skoro 30 gradova sirom Srbije. Kablovski broadband Internet … “

 2. Dejan R. Popovic,

  Novi Cenovnik usluga JP „Emisiona tehnika i veze“ se primenjuje od 1. januara 2015. godine.Taj cenovnik možete preuzeti OVDE (http://www.etv.rs/o-nama/opsta-akta/file/cenovnik-usluga-jp-etv?id=428).

  Medjutim, u POZIVU EMITERIMA za učestvovanje na javnom konkursu za dodelu ugovora o distribuciji kanala kroz digitalnu distributivnu mrežu SBB (http://www.sbb.rs/Vesti/5788/POZIV+EMITERIMA.shtml) nisu date najvaznije informacija i podaci za regionalne pruzaoce audio-vizuelnih medijskih usluga – cenovnik.

Leave a Reply