Kablovska i sat. TV

SBB: Preko 3000 „usluga na zahtev“ u Evropi!

Broj „usluga na zahtev“ ili „on demand services“, koje TV korisnicima omogucavaju da biraju koji sadrzaj ce i kada gledati, u Evropi presao je 3000. U njihovoj ponudi prednjace Engleska sa 682 usluge, Francuska sa 434 i Nemacka sa 330 usluga, dok ih u Srbiji nudi 5 operatora.
Prema izvestaju koji je uradio The European Audiovisual Observatory, u februaru 2014. godine, od svih „usluga na zahtev“ u ponudama operatora u Evropskoj uniji najcesce su se nasle „gledanje TV sadrzaja unazad“ i „Video na zahtev“.
sbb tv
Usluga koju u Evropi nudi ubedljivo najveci broj operatora, a koja korisnicima omogucava da vrate TV sadrzaj na pocetak ili da gledaju sve sto su propustili, u Srbiji se moze naci u ponudi kompanije SBB – „TV unazad 72h“. Cena koriscenja ove usluge je 110 dinara mesecno, a ukoliko se radi o korisniku Gold paketa ova usluga je ukljucena u paket bez dodatne naknade. Iz SBB-a isticu da skoro polovina njihovih korisnika digitalne televizije koristi ovu uslugu.
Prateci trendove, SBB svojim korisnicima nudi i uslugu Video klub koja omogucava gledanje preko 5000 naslova, domacih i stranih filmova, svetskih blokbastera velikih studija kao sto su „Walt Disney“, „Miramax“, „Universal“, „Sony Vegas“ i „Warner Bros“, serija, sportskog i muzickog sadrzaja. Usluga Video klub omogucava im da iznajme film na 48 sati, da se pretplate na Klub zonu u okviru koje imaju preko 3000 naslova ili cak da gledaju odredjene sadrzaje potpuno besplatno.
Tokom prethodne godine, razvoj usluge „Video na zahtev“ obelezen je povecanjem znacaja koriscenja mobilnih uredjaja za pracenje video sadrzaja. Aplikacija D3GO odgovor je kompanije SBB na sve vecu potrebu korisnika da televiziju prate na mobilnim uredjajima i racunarima.

Leave a Reply