Kablovska i sat. TV

SBB/Telemach grupa objavljuje emitovanje 475 miliona evra u senior obveznicama

SBB/Telemach grupa (United Group) objavila je da je uspešno plasirala senior obveznice u iznosu od 475 miliona evra.
Dragan Šolak, predsednik upravnog odbora grupe, kaže: “Naša ponuda predstavlja prve obveznice sa visokim prinosom ikada emitovane u Srbiji. Uspeh emitovanih obveznica je jasan pokazatelj poverenja koje investitori imaju, kako u regionu u kome poslujemo, tako i u budućnost kompanija u okviru grupe i naše partnerstvo sa vodećim globalnim investicionim fondom, KKR.”

SBB logo

SBB/Telemach grupa je vodeći “pay-TV” i širokopojasni operator u jugoistočnoj Evropi, sa populacijom od preko 20 miliona stanovnika na teritoriji bivše Jugoslavije. Grupa posluje u Srbiji, Sloveniji, Bosni & Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji. Trenutno broji oko 1,7 miliona korisnika kablovske i satelitske televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije.

U oktobru 2013. SBB/Telemach grupa objavila je da je investicioni fond KKR (Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P.) akvizicijom postao vlasnik grupe.
– – –
Kompanija SBB najveći je operator digitalne i analogne kablovske televizije i širokopojasnog interneta u Srbiji, a od kraja 2012. i operator fiksne telefonije. Najznačajniji je operator satelitske televizije u regionu, prisutan u šest zemalja sa svojom Total TV platformom. SBB je nastao integrisanjem kablovskih distributera širom Srbije tokom 2002. i 2003. godine, a danas zapošljava oko 1000 ljudi. U saradnji sa kompanijama Telemach u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, globalnom OTT platformom Net TV i još oko 15 manjih kompanija, sa kojima ima iste većinske vlasnike i predsednika uprave, čini jedinstven telekomunikacioni sistem na teritoriji nekadašnje države, pod imenom United Group.

Leave a Reply