Kablovska i sat. TV

Sekretarka Matić: Opremu za prijem digitalnog signala kupovati na domaćem tržištu

Tatjana Matić, državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, u izjavi za Satelitski program RTS-a, poručila je gledaocima da ne kupuju opremu za prijem digitalnog zemaljskog TV signala na drugim tržištima zbog moguće pojave smetnji u prijemu, kao i zbog eventualnog izlaganja dvostrukim troškovima.

Prema rečima državne sekretarke, za svako tržište rađeni su posebni uređaji, jer je suština u tome da se na svakom tržištu uspostavi određeni standard, zbog čega je resorno ministarstvo donelo žig garancije tako da svaki set-top-boks ili televizor koji će zadovoljavati tehnološke odnosno tehničke karakteristike mora imati oznaku “Digital TV”.
„U tom smislu bolje je kupovati na našem tržištu u skladu sa tehničkim karakteristikama koje smo mi kao država odredili.“, naglasila je Tatjana Matić.
Državna sekretarka je istakla da je bolje izbeći taj eventualno dvostruki trošak ili rizik kupovinom opreme na drugim tržištima, jer će se na našem tržištu uskoro pojaviti set-top-boksovi sa oznakom žiga garancije tako da je bolje opremu kupiti jednom i zaista imati garanciju za to i u svakom smislu osloniti se na ono što je država prepoznala kao standard.

Leave a Reply