Kablovska i sat. TV

Telemach obezbedio ekskluzivna trogodišnja prava za prenose premijer lige

Kompanija Telemach, vodeći slovenački operator televizije, interneta i telefonije, nedavno je preuzela ekskluzivno pravo prenosa mečeva najprestižnije svetske fudbalske lige – engleske Premijer lige.

Kompanija je danas objavila svoju odluku da televizijskom kanalu Sport klub daje ekskluzivno pravo prenosa za teritoriju Srbije i Makedonije, a Sport klub je najavio i novi sportski kanal u Makedoniji, koji će biti pokrenut od predstojeće sezone Premijer lige, u avgustu.

Telemach će prava na emitovanje određenih paketa utakmica Premijer lige ponuditi i televizijskim stanicama na tržištu Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, dok će za tržište Kosova ponuditi kompletan paket. Distribuciju će obezbediti IMG, regionalni agent najunosnije fudbalske lige na svetu.

Telemach i Sport klub obezbedili su gledaocima u regionu praćenje najpopularnijih engleskih zvezda fudbala tokom naredne tri godine, a preuzeta prava podrazumevaju sve tipove televizijskih i internet prenosa uključujući satelitske TV prenose, kablovsku televiziju, IPTV, kao i prava na prenos sadržaja putem mobilne telefonije. Za sve utakmice obezbeđena su LIVE i On-demand prava.

Preko IMG-a, obezbeđen je i novi celodnevni program koji prati sve aktivnosti Premijer lige. Sport klub će prikazivati najinteresantnije isečke sa ovog kanala, a kompletan program će se emitovati u HD kvalitetu u okviru ponuda digitalnih platformi Telemacha u Sloveniji i SBB-a u Srbiji. Gledaoci će tako moći da prate i dešavanja van terena vezana za najpopularnijih dvadeset timova sa ostrva koji se nadmeću za titulu šampiona Engleske.

Nemanja Simeunović, glavni urednik kanala Sport klub, izjavio je ovom prilikom: „Veoma smo ponosni što je Telemach izabrao Sport klub za partnera u prenosima najgledanije sportske lige. Ovo potvrđuje činjenicu da je naš televizijski kanal lider u regionu kada je sportski program u pitanju. Činjenica da ćemo našoj publici u celom regionu omogućiti od avgusta do maja takav doživljaj kao što je vrhunski fudbal Premijer lige, potvrđuje našu strategiju da tržištu obezbedimo visokokvalitetne TV sadržaje!“

Leave a Reply