Kablovska i sat. TV

Total TV predstavio HDTV, DVR i hibridni televizijski servis

Total TV, vodeća regionalna satelitska platforma objavila je vest o pokretanju novog hibridnog servisa koji korisnicima, osim satelitskih kanala, omogućava i prijem digitalnih zemaljskih DVB-T signala. Za korisnike u celom regionu, kao i u Srbiji, ovo je važan doprinos  u sprovođenju nacionalnih strategija digitalizacije.

Korisnici Total TV-a od sada mogu koristiti i hibridne HD/DVB-T prijemnike, pomoću kojih će, zahvaljujući ugrađenim tjunerima za prijem satelitskog i zemaljskog signala, pratiti više od 100 najgledanijih digitalnih svetskih i regionalnih kanala emitovanih putem satelitske (DVB-S) i terestrijalne (DVB-T) platforme i to uz pomoć samo jednog uređaja. Taj isti prijemnik pruža i mogućnost gledanja kanala u visokoj rezoluciji (HD), koji se sada, takođe, nalaze u ponudi Total TV-a.

Total TV nudi i HD-DVR prijemnik, koji omogućava korisnicima da gledaju HD kanale, ali i da upravljaju svojom televizijom i gledaju je na potpuno nov način, sa mogućnošću snimanja i gledanja u isto vreme, pauziranja živog programa i vraćanja propuštenog trenutka. Hard-disk veličine 320 Gb omogućava na jednom delu snimanje i čuvanje 75 sati digitalnog ili 30 sati programa u HD kvalitetu, dok je drugi deo namenjen budućim servisima Total TV-a, kao što je VoD (video-on-demand).

Osim boljeg kvaliteta slike i zvuka i većeg izbora sadržaja, digitalizacija omogućava i nove, unapređene servise. Softver Total TV risivera je kreiran u saradnji sa NDS-om, liderom u oblasti tehnologije za digitalno emitovanje.

Predsednik Uprave kompanije, Dragan Šolak, izjavio je:Total TV sada ima integrisano rešenje koje, po prvi put u našem regionu, pruža mogućnost prijema satelitskog i zemaljskog signala na jednom uređaju. Ponosni smo što širimo paletu naših servisa, te osim digitalnog signala, našim korisnicima pružamo mogućnost gledanja televizije u visokoj rezoluciji, DVR za upravljanje živim programom, a uskoro i VoD servis. To je dokaz da Total TV ide u korak sa tehnološkim razvojem, pružajući najbolje svojim korisnicima u sedam zemalja!“

Do 2013. godine polovina sveta će primati digitalne TV signale. HD televizija je i korak dalje od digitalne televizije koju je Total TV, još pre četiri godine, kada se i pojavio, ponudio tržištu u regionu.

One thought on “Total TV predstavio HDTV, DVR i hibridni televizijski servis

  1. Snezana

    Zasto se ne popravi prijem tv pinka preko Total TV ???

    Toliko problema do sada nisam imala ni sa jednim besplatnim programom kao sa Pinkom preko Total Tv ? U cemu je problem ???

Leave a Reply