Kablovska i sat. TV

TV Connect nagrada za Ericsson rešenje emitovanja video sadržaja putem LTE tehnologije

Kompanija Ericsson dobila je TV Connect nagradu, na nedavno održanom događaju u Londonu, za svoje rešenje transmisije video sadržaja putem LTE tehnologije (LTE Broadcast). Ericssonova studija „Mobility Report“ pokazala je da će se mobilni data saobraćaj povećati za 10 puta do kraja 2019. godine, a pre svega, zahvaljujući online video sadržaju.

Kako bi omogućila korisnicima da gledaju video na svakom koraku, na bilo kojem mobilnom uređaju, kompanija Ericsson je predstavila LTE Broadcast rešenje, koje potpuno menja način transmisije video sadržaja u mobilnim mrežama, i koje će operatorima omogućiti da ponude napredne medija servise koristeći LTE tehnologiju.

Ericsson LTE Broadcast_2

Ericssonovo LTE Broadcast rešenje koristi tri standarda eMBMS (Evolved Multimedia Broadcast and Mulitcast Service), HEVC (High Efficiency Video Coding) i MPEG Dash. Rešenje krajnjem korisniku obezbeđuje najbolje iskustvo tokom gledanja sadržaja, optimizujući spektar prilikom transmisije tako da se koristi samo jedan data stream. To omogućuje neograničenom broju korisnika, koji se nalaze u opsegu transmisije, da se povežu i preuzmu video sadržaj. Krajnji korisnik jedino mora da poseduje mobilni uređaj, koji podržava LTE, kao i odgovarajuću aplikaciju.

Ovo rešenje može se primeniti u različitim situacijama, a svoj pun potencijal pokazaće na urbanim lokacijama na kojima se nalazi veliki broj korisnika, koji istovremeno žele da gledaju sadržaj. U saradnji sa nemačkim Vodafonom, Qualcommom i Samsungom, Ericsson je uživo testirao svoje LTE Broadcast rešenje na stadionu, u februaru ovde godine, na kojem je odigrana utakmica između bundesligaša Borusije Mehengladbah i Hofenhajma.

Leave a Reply