Kablovska i sat. TV

United Grupa ulazi na crnogorsko tržište

United Grupa, u cijem sastavu posluje vodeci srpski kablovski operator SBB, postigla je dogovor o preuzimanju vecinskog paketa akcija u crnogorskom kablovskom operateru BBM. Ovom kupovinom kompanija je najavila ulazak na trziste Crne Gore na kome ima ambiciozne planove i nastavila da realizuje planove za sirenje poslovanja u regionu.

 

Cvrsto verujemo da ce nase prisustvo na trzistu Crne Gore doprineti razvoju trzista telekomunikacija, pre svega uvodjenjenjem najsavremenije tehnologije, kao i poboljsanjem ponude korisnickih servisa po pristupacnim cenama.

united_group

Kompanija BBM ima preko 20.000 korisnika kablovske TV i Interneta i pokriva teritoriju 11 opstina Crne Gore.

 

O United Grupi

United Group (SBB/Telemach), preko svojih kompanija clanica, posluje na sest trzista bivse Jugoslavije – u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji – gde ima 1,9 miliona pretplatnika na kablovsku i satelitsku TV, sirokopojasni internet,  fiksnu i mobilnu telefoniju.

Sa populacijom od 20 miliona, region bivse Jugoslavije predstavlja trece po velicini trziste u centralnoj  i istocnoj Evropi i karakterisu ga brzorastuca trzista Pay TV i sirokopojasnog interneta. United Group se sastoji od SBB-a (vodeci kablovski operator u Srbiji), Telemach Slovenija (vodeci kablovski operator u Sloveniji), Telemach Bosna i Hercegovina (vodeci kablovski operator u Bosni i Hercegovini), Total TV (vodeca DTH platforma u regionu za satelitsku televiziju), Total TV International (evropska DTH platforma), i NetTV Plus (vodeci provajder telekomunikacionih servisa putem javnog interneta).  Grupa takodje pruza usluge koristeci odredjeni broj pratecih brendova koji su rezultat njenog rasta sirom regiona: Absolut OK, KDS NS, Jet TV, Beogrid, Telekabel, VI-NET i ArtNet.

 

Od marta 2014. United Grupa je u vecģinskom vlasnistvu KKR-a, vodecģe globalne investicione kompanije sa sedistem u Njujorku , SAD koji upravlja sa 94,3 milijarde kapitala.  Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD ) je suinvestitor u kompaniji.

Leave a Reply