Kablovska i sat. TV

UNS: Operateri da vrate isključene kanale u sistem

Udruženje novinara Srbije (UNS) je zaprepašćeno odlukom kablovskih ditributera da prekinu emitovanje mnogih televizijskih programa. UNS je zabrinut zbog viška revnosti kablovskih operatera, koji su proizvoljno tumačeći odluku RRA o prilagođavanju programa Danu žalosti, svojevoljno građanima Srbije uskratili televizijske programe, koji nikako ne može kriti uputstvo RRA povodom Dana žalosti.

UNS zahteva od kablovskih distributera da poštuju ugovorene obaveze koje imaju sa građanima Srbije, i vrate u sistem kanale koje su isključili a od nadležnih antimonopolskih institucija traži hitno reagovanje i odlučivanje o zloupotrebi monopolskog položaja i kartelskog udruživanja kablovskih distributera.

grundig-tv

UNS zahteva od kablovskih distributera da obračunaju zakinuti novac koji su, kršenjem ugovora sa korisnicima njihovih usluga, protivpravno stekli, da ga vrate građanima ili, ukoliko to korisnici prihvataju, uplate kao humanitarnu pomoć za ugrožene poplavama.

UNS pita Vladu Republike Srbije da li će, i na koji način, reagovati zbog kršenja Zakona o javnom informisanju kojim je građanima Republike Srbije ovakvom odlukom operatera uskraćeno pravo na informisanje i uvedena cenzura.

2 thoughts on “UNS: Operateri da vrate isključene kanale u sistem

Leave a Reply