Kablovska i sat. TV

Uskoro sastanak sa distributerima opreme za prijem digitalnog signala

Državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, gostujući u Jutarnjem programu TV Kopernikus, najavila je sastanak sa distributerima set top boks uređaja (STB).

settopbox

„Ova oprema već može da se nađe na našem tržištu, ali pravu ponudu očekujemo kroz nekoliko meseci i kada ćemo pregovarati sa distributerima da to plaćanje bude u ratama, na dvanaest mesečnih rata ili možda i više, u skladu sa trenutnim ekonomskim mogućnostima i situacijom u kojoj se mi kao društvo nalazimo.“, izjavila je Tatjana Matić.

https://www.youtube.com/watch?v=3gOwQc9J1YI

Državna sekretarka je objasnila da su kriterijumi po kojima će se dodeljivati set top boksovi u posebnoj fazi pripreme i nadovezuju se na novi Zakon o javnim medijskim servisima, koji takođe oslobađa od plaćanja takse nekoliko kategorija našeg stanovništva: pre svega korisnike novčano-socijalne pomoći, penzionere sa minimalnom penzijom, koji su u samačkom domaćinstvu ili su nosioci domaćinstva i još nekoliko kategorija koje su manje zastupljene.

„Procena je da je to 180-200 hiljada ljudi i država će obezbediti STB za njih kao što će i oni sigurno biti i oslobođeni od plaćanja takse koja će od 2016. godine za RTS morati da se plaća.“, naglasila je Tatjana Matić.

Ona je, takođe, dodala da je za naše građane bolje da sačekaju još par meseci, kada će se na našem tržištu pojaviti STB u većim količinama i sa mnogo pristupačnijim cenama.

Leave a Reply