Događaji · IT

Kako povećati naplatu potraživanja uz pomoć kvalitetnog softvera

Kompanije Algotech i Altitude Software zajedno na Technobank konferenciji

Naplata potraživanja je od velike strateške važnosti za svaku kompaniju, a posebno za banke, osiguravajuća društva i druge finansijske institucije. Banke u Srbiji nude kratkoročne i dugoročne kredite, mogućnost odloženog plaćanja čekovima, kao i različite vrste platnih kartica. Naplata potraživanja ponekad može biti veliki problem, a sigurno predstavlja jedan od najdelikatnijih aspekata poslovanja, jer je u današnjem tržišno orijentisanom poslovnom okruženju svaki klijent od izuzetno velike važnosti.

Kompanije Algotech i Altitude će na predavanju pod nazivom “Kako uvećati naplatu uz Altitude Software” , koje će se održati 9. aprila na Technobank konfereciji, Srpskom tržištu predstaviti najnovije rešenje za naplatu potraživanja.

Ovaj softver, jedinstven na svetskom tržištu, automatski beleži i klasifikuje podatke o klijentu i vrsti duga. Ukoliko je potrebno, tokom razgovora između klijenta i operatera, svi relevantni podaci, ( kao što su: ime, adresa, informacije o stanju duga…), biće prikazani na monitoru. Pomoću ove aplikacije je moguće voditi i kontrolisati komunikaciju između operatera i dužnika, tako što se precizan tekst koji operater treba da izgovori prikazuje na ekranu. Tekst se naravno razlikuje za različite tipove dužnika. Ukoliko klijent ne ispunjava svoje obaveze na vreme, sistem ga automatski obaveštava telefonom, ili šalje upozorenje putem SMS-a, e-mailom ili fax-om.

Ovo softversko rešenje nudi veliki broj mogućnosti, kao što su: informacije o prethodnoj komunikaciji sa klijentom, čuvanje i organizovanje podataka o dugu, zakasnelim uplatama, podsetnik o prekoračenju roka, automatsko generisanje informacija o vremenu i datumu sledećeg poziva, kreiranje izveštaja, prikupljanje odgovora pristiglih putem fax-a i e-maila, kao i mogućnost snimanja telefonskih razgovora.

Po rečima Fabien Frenay-a, direktora prodaje kompanije Altitude Software za region Benelux-a i centralne Evrope, “Altitude uCI rešenje obezbeđuje brz povratak uloženih sredstava, smanjuje troškove poslovanja i povećava efikasnost kontakt centra za 220-350%. To je softver koji upravlja odnosima sa klijentima, i koji pomoću automatizacije procesa, ubrzava, pojednostavljuje i povećava ukupan kvalitet poslovanja”

Leave a Reply