IT

Karavan ”e-dukacij@!” u Zaječar

Karavan ”e-dukacij@!” koji u okviru istoimene akcije Telekoma Srbija obilazi škole širom zemlje, prošle nedelje je stigao u Zaječar i na Dan škole „Ljubica Radosavljević Nada“ obradovao učenike i nastavnike uručivši im računarsku opremu za prvu internet učionicu!

Zahvaljujući kompaniji Huawei,OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ dobila je 20 računara, a Telekom Srbija se pobrinuo za uvođenje besplatnog širokopojasnog internet priključka, što je u ovoj zaječarskoj osnovnoj školi omogućilo po  prvi put održavanje nastave informatike u adekvatnim uslovima.

Na prvom donatorskom skupu koji smo organizovali krajem marta prikupili smo 1015 računara koje ćemo zajedno sa donatorima dodeliti školama širom Srbije. Kompanija Huawei tom prilikom donirala je 100 računara, a 20 smo danas poklonili OŠ,Ljubica Radosavljević Nada’. Još jednom želimo da pozovemo sve kompanije da nam se pridruže..“ – rekao je Viktor Štrbac, šef Službe za odnose sa medijima Telekoma Srbija a.d.

Novica Dimitrijević, direktor OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, tom prilikom izjavio je: „Želim da se zahvalim Telekomu Srbija i kompaniji Huawei na donaciji računara i uvođenju internet priključka. Zahavaljujući njihovoj pomoći naša škola dobija prvu internet učionicu i po prvi put nastava će biti izvođena u adekvatnim uslovima.“

Projekat uvođenja interneta kojim su obuhvaćene sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije ima za cilj da podstakne edukaciju i poboljša informatičku pismenost dece i omladine u Srbiji. Od decembra 2008. godine, kada su Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete pokrenuli projekat pa do sada, Telekom Srbija uveo je internet u oko 970 škola širom Srbije i donirao je 100 računara. Na donatorskom skupu prikupio je 1015 računara koje će zajedno sa donatorima dodeliti školama širom Srbije.

Leave a Reply