IT

Karavan “e-dukacij@!” posetio OŠ “Veselin Masleša” u Beogradu

Karavan „e-dukacij@!”, nastavio je da obilazi gradove širom Srbije, i nakon posete OŠ ”Ljubica Radosavljević Nada” u Zaječaru, OŠ ”Nada Matić” i gimnaziji Miodrag Milovanović – Lune” u Užicu, u petak je stigao u OŠ ”Veselin Masleša” na Voždovcu.

Zahvaljujući kompaniji EUnet, postojeća internet učionica u OŠ ”Veselin Masleša” dopunjena sa 8 računara, a Telekom Srbija pobrinuo za uvođenje besplatnog širokopojasnog internet priključka.

„Saradnja Telekoma Srbija i Euneta na projektu  e-dukacij@ je dobar primer kako kompanije iz IT sektora  mogu delovati udruzeno u akcijama koje su od širokog društvenog značaja. Zajednička akcija u OŠ Veselin Maleša, ciji je informatički kabinet Eunet upotpunio racunarima, odnosno u koju je Telekom Srbija pre toga besplatno uveo širopojasni internet, predstavlja najbolju potvrdu takvog opredeljenja vodećih informaciono-telekomunikacionih kompanija u Srbiji.

Ujedno koristim priliku da pozovem i ostale kompanije da se priključe i doprinesu ulaganju u stvaranje informacionog društva.“ –  rekla je gđa Milica Amidžić, direktor sektora za PR Telekoma Srbija a.d.


Projekat uvođenja interneta kojim su obuhvaćene sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije ima za cilj da podstakne edukaciju i poboljša informatičku pismenost dece i omladine u Srbiji.

Od decembra 2008. godine, kada su Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete pokrenuli projekat pa do sada, Telekom Srbija uveo je internet u 1224 škole širom Srbije i donirao je 100 računara. Na donatorskom skupu prikupio je 1015 računara koje će zajedno sa donatorima dodeliti školama širom Srbije.

Leave a Reply