kaspersky
IT

Kaspersky Lab na samitu Cyber-Security

Kompanija Kaspersky Lab najavila je 30. januara 2013 svoju novu vodeću platformu za korporativnu bezbednost, Kaspersky Endpoint Security for Business, na samitu Cyber-Security, održanom u Njujorku, pod nazivom „Kako sajber ratovanje utiče na korporativnu IT bezbednost”, a juče je proizvod predstavljen i u Srbiji. Lansiranje ove potpuno nove bezbednosne platforme značajna je prekretnica u tekućem rastu kompanije na svetskom tržištu korporativnih IT sigurnosnih rešenja.

kaspersky

Kaspersky Endpoint Security for Business

Nova vodeća Kaspersky Lab korporativna bezbednosna platforma za kompanije nudi moćnu kombinaciju duboke zaštite, efikasnosti i besprekorne fleksibilnosti. Kako bi pojednostavila upravljanje IT bezbednošću i obezbedila naprednu zaštitu za kompanije svih veličina, platforma Kaspersky Endpoint Security for Business dolazi sa velikim brojem novih i poboljšanih tehnologija koje omogućavaju IT administratorima da vide, kontrolišu i štite svoju mrežu.

Dostupna za kupovinu u specijalizovanim paketima za kompanije svih veličina, bezbednosna platforma Kaspersky Endpoint Security for Business jedinstvena je platforma iz jedne kodne osnove, a stvorili su je inženjeri kompanije Kaspersky Lab. Ona pruža zaštitu na način na koji drugi sigurnosni proizvodi ne mogu. Kroz JEDNU platformu, JEDNU konzolu, i po JEDNOJ ceni, IT administratori mogu da vide, kontrolišu i štite sve sisteme i krajnje tačke u okviru organizacione IT infrastrukture, bez obzira na to da li je to računar koji se nalazi u hodniku, virtuelna mašina u drugoj kancelariji, ili izgubljeni smart telefon bilo gde u zemlji.

Rezime performansi na globalnom tržištu bezbednosti B2B elektronskog poslovanja u 2012.

Kompanija Kaspersky Lab za svojim proizvodima štiti oko 250.000 kompanija širom sveta i rangirana je kao jedna od četiri najveća proizvođača endpoint security platformi u svetu.1 Ključni element strategije kompanije Kaspersky Lab za 2012. bio je jačanje njene pozicije u okviru B2B bezbednosnih tržišta, koja je kulminirala lansiranjem bezbednosne platforme Kaspersky Endpoint Security for Business.

Tokom 2012, kompaniju Kaspersky Lab su brojni nezavisni analitičari i kompanije priznali kao globalnog lidera u proizvodnji endpoint zaštite. Kompanija je označena „Liderom” u okviru Gartner Magic kvadranta za endpoint zaštitne platforme2 i kompanija Radicati Gruop3 ju je navela kao Top igrača u okviru Market kvadranta za endpoint zaštitne platforme 2012. Štaviše, korporativno rešenje kompanije Kaspersky Lab plasiralo se među četiri „Lidera” kompanije Forrester Wave™ u endpoint zaštiti4. Kaspersky Lab Endpoint rešenja za kompanije dosledno i konstantno se visoko plasiraju na raznim međunarodnim ocenjivanjima, poboljšavajući svoju poziciju iz godine u godinu. Nakon ovih nedavnih uspeha, vodeći tržišni analitičari veruju da kompanija ima potencijal za dalji rast.

Štaviše, kompanija Kaspersky Lab stekla je lojalnost svojih korporativnih klijenata, što je jedan od najvažnijih faktora uspeha za poslovni model zasnovan na poverenju. Prema nedavnom istraživanju o zadržavanju kupaca koje je uradila kompanija TNS, indeks zadržavanja korporativnih klijenata kompanije Kaspersky Lab je 1065 i znatno je veći od industrijskog proseka koji iznosi 73 i takođe je veoma povoljan u odnosu na isti indeks ključnih konkurenata.

B2B ciljevi za 2013. godinu

Dalji rast u segmentu B2B elektronskog poslovanja ostaje jedan od ključnih strateških pravaca razvoja kompanije Kaspersky Lab. Kompanija planira da intenzivira svoj rast u segmentu poslovanja sa privredom pomoću novog bezbednosnog rešenja Kaspersky Endpoint Security for Business solution i unapredi svoju bazu klijenata u svim kategorijama, uključujući i mala i srednja i velika preduzeća, i klijente koji rade od kuće.

Dragan Martinovič, regionalni direktor za region jugoistočne Evrope, rekao je: „Ciljani napadi na ugledne kompanije postaju sve rasprostranjeniji. Stotine firmi već je napadnuto, i sve više preduzeća shvata značaj koji ima oprema sa najnovijim bezbednosnim tehnologijama. Stalnom komunikacijom sa našim klijentima, dobijanjem povratne informacije i razumevanjem njihovih potreba, mi smo poboljšali naš proizvod pomoću alata high-end kao što su upravljanje pečevima, procena ranjivosti i upravljanje mobilnim uređajima. Lojalnost naših klijenata dokazuje da su ovakav pristup i naše tehnologije veoma efikasni!”

Leave a Reply