security-mac-scanning-process-10-99376
IT

Kaspersky Lab o kompleksnosti bezbednosnih rešenja

Bezbednosna rešenja postaju sve složenija, a 41% kompanija strahuje da bi to mogao da postane ozbiljan problem već tokom 2013. godine, navodi se u istraživanju iz renomirane kompanije IDC. Okruženje u kojem se javljaju sajber-pretnje se brzo razvija, a kriminalci sve više koriste ciljane napade.

Ovo, zajedno sa činjenicom da se svi uređaji – uključujući mobilne telefone – sada mogu koristiti kao “tačke ulaska” u osetljivi sistem, znači da korporativna bezbednost zahteva više pažnje nego ikada ranije. Korporativna bezbednost i IT efikasnost proizvoda raste po broju i složenosti, a to stvara nove izazove za kompanije koje pokušavaju da ih koriste efikasno.

security-mac-scanning-process-10-99376

Koja rešenja?

Sve kompanije, velike ili male, poseduju infrastrukturu koja obuhvataju servere, desktop i laptop računare, smart telefone i tablete. Napadači mogu da ciljaju bilo koji od ovih elemenata, pa kompanije imaju potrebu za složenim multifunkcionalnim bezbednosnim rešenjima koja mogu da obezbede svaku tačku te infrastrukture. Međutim, ova rešenja često stvaraju probleme sa kompatibilnošću i, u odsustvu bilo kakvog centralizovanog upravljanja sistemom bezbednosti, troškovi rada za njihovo održavanje mogu spiralno da se uvećaju. Sve ovo dovodi do neplaniranog rashoda IT budžeta.

Možda deluje jednostavnije kupiti direktno bezbednosno rešenje – ali smanjenjem kompleksnosti smanjuje se i nivo zaštite ispod sigurne granice. To je lažna uštedaa koja bi na kraju mogla da dovede do ozbiljnih finansijskih troškova i narušavanja reputacije. Razumnije rešenje je kupovina jedne platforme koja ima kompletan asortiman najnovijih tehnologija sposobnih da obezbede sve infrastrukturne komponente iz centralizovane upravljačke tačke.

Kaspersky Lab bezbednosna platform sa centralizovanim upravljanjem

Kasperski Lab je već stvorio upravo ovu vrstu korporativne platforme. Kaspersky Endpoint Security for Business koja sadrži alate za zaštitu servera, desktop i mobilne uređaje protiv sajber pretnji, kao i tehnologije koje sprečavaju neovlašćene korisnike, uključujući sajber kriminalce, u pristupu korporativnim podacima.

Jedna od ključnih prednosti platforme Kasperski Lab je Kaspersky Security Center, jedinstvena menadžment konzola koja korporativnim stručnjacima omogućuje korištenje platform kroz daljinski pristup i obaveštava IT administrator o svim značajnim incidenatima.

Integracija sa platformom Kaspersky Systems Management omogućava daljinsku instalaciju Windows operativnog sistema i softvera na korporativnim radnim stanicama, kontrolu instalacije apdejtova, praćenje novih ranjivosti u sistemu i još mnogo praktičnih opcija. Kao rezultat toga, IT osoblje je opremljeno najširim mogućim mogućnostima za centralizovano upravljanje bezbednosti.

Platforma ima nekoliko prednosti u odnosu na ono šta nude druge kompanije. Najznačajniji je taj da je sva tehnologija ove platforme razvijena od strane inženjera Kaspersky Laba i pisana je iz zajedničke programske baze. Ovo stvara skupove tehnologija koje su istovremeno napravjene i osmišljeni su tako da rade i komuniciraju jedni sa drugima. Sa ove platforme mogu biti kreirane i integrisane bezbednosne politike.

To znači da, na primer, može biti objedinjena enkripcija, kontrola aplikacija i kontrola uređaja. Ostale bezbednosne prodavci obično kupuju tehnologije koje su zasebno razvijena i gurnuti ih zajedno u “paketu”. Ovaj tip ponude mogu da sadrže sukobe i nedostatak istinskog integracije, što zauzvrat može smanjivati produktivnost.

Leave a Reply