IT

Kaspersky Lab objavio najnoviji Maintenance Pack (MP1) za Kaspersky Security za Linux Mail Server

Novi unapređeni Kaspersky Security za Linux Mail server će od sada biti u celosti integrisan sa Kaspersky Security mrežom, koja koristi klaud za prenos podataka o pretnjama od miliona korisnika širom sveta do stručnjaka u našoj kompaniji, štiteći na taj način korisnike od najnovijih pretnji koje se razvijaju.

Maintenance Pack pruža unapređeno otkrivanje spama i fišinga, označavajući maliciozne fišing linkove u mejlovima koji su prošli kroz filter za spam. Još jedna opcija čišćenja mejla omogućava administratorima da blokiraju ili ograniče masovnu poštu od legitimnih (ne spam) izvora, što rezultira slabijim mrežnim saobraćajem i manjim ometanjem zaposlenih.

kav linux

Pre svega, Kaspersky Security za Linux Mail server sada ima nove tehnike analize za URL koje analiziraju linkove u okviru mejlova i utvrđuju da li će ti linkovi odvesti korisnike do malicioznog veb sajta. Ovo je naročito korisno u slučajevima gde su legitimni veb sajtovi u skorije vreme bili ugroženi i koji inficiraju korisnike malverom. Ova nova tehnologija kompanije Kaspersky Lab će automatski skenirati naizgled bezopasni link i otkriće pokušaj infekcije, i blokiraće link da ne bi stigao do korisnika.

Ove nove tehnologije se priključuju impresivnom skupu alatki koje kaspersky Security za Linux Mail server poseduje, uključujući naprednu ZETA Shield tehnologiju koja je napravljena da uništi malver koji koristi slabe tačke drugih softvera, tehniku koja se uglavnom koristi u ciljanim napadima. Zeta Shield radi tako što skenira tokove podataka –kao što su prilozi koji se nalaze u okviru in-bound mejlova-za određene delove koda koji napadači najčešće koriste kako bi iskoristili slabe tačke softvera. Traženjem ovih odvojenih delova i korišćenjem različitih tehnika skeniranja koje su zasnovane na karakteristikama objekta, ZETA Shield tehnologiju ne može da prevari malver koji je sakriven u fajlu koji izgleda kao da je legitiman, i može uspešno da blokira novonastale eksploite pre nego što se otkriju. Takođe, fokusirajući se na otkrivanje manjih delova koda, ZETA Shield može da obradi veliku količinu podataka u kartkom vremenskom periodu sa minimalnim kašnjenjem na mejl mreži.

Korišćenje mejla

Još jedna bitna unapređena stavka ovog programa jeste da administratori mogu lakše njime da upravljaju. Po prvi put, Kaspersky Security za Linux Mail server je sada moguće kontrolisati iz Kaspersky Security centra, centralne administracijske konzole koja administratorima daje uvid u tehnologiju kompanije Kaspersky Lab širom mreže. Sa uključenjem Kaspersky Linux mejl servera u ovu konzolu, administratori mogu da prate bezbednost mejl servera i da prate obaveštenja ili probleme, a pritom ne moraju da otvaraju posebnu konzolu. Kompanija Kaspersky Lab će nastaviti da nudi interfejs veb upravljanja i komandne kontrole za obavljanje naprednih funkcija i za korisnike koji više svoj poznati način upravljanja programom.

Leave a Reply