IT

KBC banka i Asseco SEE zajedno u akciji “Bitka za bebe”

U okviru humanitarne akcije „Bitka za bebe“ koja za cilj ima prikupljanje sredstava za doniranje 100 inkubatora zdravstvenim institucijama u Srbiji, 16. novembra isporučeno je 16 novih inkubatora Institutu za neonatalogiju u Beogradu. Akciji kupovine inkubatora za prevremeno rođene bebe pridružile su se zajedno KBC banka Beograd i kompanija Asseco SEE i na taj način se sa velikim zadovoljstvom uvrstile u redove „boraca“ za najmlađe mališane.

“U okviru svoje strategije društveno-odgovornog poslovanja, KBC Banka se već duže vreme fokusira na to da doprinese što boljem i zdravijem odrastanju dece i omladine. Podrška akciji “Bitka za bebe” je samo jedan u nizu koraka koje smo preduzeli kako bismo doprineli kvalitetu života zajednici u okviru koje naša kompanija posluje. Biti deo jedne ovako lepe akcije, a naročito kada to činite sa prijateljima što kompanija Asseco za nas svakako jeste, je dovoljna nagrada sama po sebi. Naravno, osećaj da ste mogli da učinite nešto što će izbrisati brigu sa lica ljudi je zaista od neprocenjive vrednosti i zbog toga je bitno da se što više kompanija okrene ovakvoj vrsti doprinosa društvenoj zajednici”, rekla je Maja Vezmar-Ristić, Direktor za poslove sa stanovništvom, KBC banka Beograd.

„Kompanija Asseco SEE ima tu čast i privilegiju da već tradicionalno učestvuje u humanitarnim akcijama i na taj način doprinosi zajednici u kojoj živimo. Kako je jedan od vodećih motiva naše kompanije sinergija, sa velikim zadovoljstvom smo se odazvali na poziv naših prijatelja i poslovnih partnera iz KBC banke, da se pridružimo akciji „Bitka za bebe“ i zajedno doprinesemo rešavanju problema zastarelih inkubatora u Srbiji“, izjavio je Nenad Subotić, Regionalni direktor prodaje, Asseco SEE.

Akcija „Bitka za bebe” imala je za cilj da se reše problemi zastarelih inkubatora na neonatologijama ili nedostatka inkubatora u zdravstvenim ustanovama. Početni cilj, prikupljanje donacija za 100 novih inkubatora ispunjen je i pre planiranog roka, i pobeda na “frontu” je objavljena prilikom obeležavanja Svetskog dana prevremeno rođenih beba. Tom prilikom, KBC banka i kompanija Asseco SEE, nagrađene su ordenom za „pobedu i hrabrost“ u akciji „Bitka za bebe“.

Leave a Reply