IT

KING ICT i KIM TEC u Srbiji

IT kompanije KING ICT i KIM TEC su regionalni lideri i spadaju u vodeće kompanije u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

U Srbiji KING ICT realizuje kompletna informaciona i poslovna rešenja za podršku poslovnim procesima u preduzećima. Nude se softverska rešenja za upravljanje dokumentima, uvođenje ERP sistema, primenu rešenja za poslovnu inteligenciju i sl. Prema potrebama korisnika nude se rešenja za žičanu, bežičnu ili kombinovanu mrežnu platformu, VoIP, i druge mrežne usluge. U KING ICT je zaposleno oko 180 dobro osposobljenih stručnjaka.

KIM TEC je vodeći distributer računarske opreme. U pogonima u Beogradu na lokaciji Viline vode b.b. je instalisana proizvodna linija koja ima kapacitet za proizvodnju 1.500 personalnih računara na dan, odnosno 1.200.000 računara godišnje. Računari se sklapaju od kvalitetnih komponenti koje stižu pretežno iz Kine. Montaža jednog desk top računara traje u proseku oko 7 minuta a testiranje se obavlja na 396 mesta na traci i traje u proseku 4,5 sata. U proteklih godinu dana proizvedeno je oko 50.000 desktop računara sa oznakom „made in Serbia“ i oni su plasirani u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji.

Leave a Reply