IT

KING ICT postigao dobre poslovne rezultate

KING ICT je u prvih šest meseci ove godine prihodovao sa više od 30 miliona evra, što je 23 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Od toga najveći porast ostvaren je u zemljama regije. Dobit KING ICT-a rasla je u istoj meri kao i ukupno poslovanje

Osim finansijskih pokazatelja za ocenu ukupne uspešnosti poslovanja KING ICT-a važni su i drugi postignuti rezultati, a najznačajniji je ostvarivanje saradnje i rast novih klijenata u turističkom i finansijskom sektoru u Hrvatskoj.

U ovoj poslovnoj godini nastavljaju se pozitivni trendovi započeti u prošloj godini vezani za realizovani broj kvalitetnih poslovnih prilika. Posebno se ističu regionalni, veliki projekti: izrada data centara u Makedoniji i Srbiji, integracija aplikativnih rešenja za Ministarstvo poljoprivrede u BiH, edukacijski projekti u Srbiji i BiH, integracijski projekti tehničke zaštite u BiH te mnogi drugi.

Nastavlja se i porast prihoda od usluga i softvera što je rezultat ulaganja u kompetencije i partnerske statuse.

“Usprkos ostvarenom rastu u prvoj polovini godine, što je rezultat ugovorenih projekata od prošle godine dok se kriza nije još toliko osećala, naša predviđanja za drugu polovinu godine su usporavanje investicija klijenata u IT, otežana likvidnost i kreditiranje. Stoga, ukupno na nivou godine očekujemo jednak nivo prihoda u Hrvatskoj, uz značajniji rast u regiji. Ukupno to će rezultovati minimalnim rastom poslovanja. Očekujemo da će se negativni trendovi poslovnog okruženja iz 2009. (otežana likvidnost, kreditiranje i smanjenje investicija) nastaviti i u 2010. godini te će naš fokus i dalje biti na kvalitetnom upravljanju kapitalom i kontinuiranom prilagođavanju tržišnim uslovima”, naglasio je Plamenko Barišić, član Uprave KING ICT-a.

Leave a Reply