IT

KING ICT-u projekat u Makedoniji vredan 5 miliona američkih dolara

Kompanija KING ICT, vodeći regionalni sistem integrator, u Makedoniji će nakon velikog projekta za Ministarstvo informatičkog društva implementacije rešenja, na kom će se bazirati informatizacija Republike Makedonije, raditi i još jedan veliki projekt – nabavku 22.000 prenosnih računara za makedonsko Ministarstvo informatičkog društva

Vrednost projekta je pet miliona američkih dolara, a isporuka će se obaviti do kraja godine. Svi računari biće isporučeni sa edukacijskim softverom prilagođenim za makedonsko tržište. Tender je dobijen u regionalnoj i svetskoj konkurenciji, čime je KING ICT pokazao da se može biti cenovno konkurentan na najzahtevnijim međunarodnim tenderima, te uprkos smanjenoj dobavljivosti kapitala, dobiti podršku finansijskih ustanova za velike projekte. Logističku podršku u celom projektu pružaće M SAN Grupa.

“U otežanim uslovima poslovanja i smanjenju IT tržišta u Hrvatskoj u 2009 i 2010, godini, regionalno tržište jedini je mogući daljnji izvor rasta poslovanja KING ICT-a. Posebno raduju projekti koje ostvarujemo u eGovernment segmentima u regiji, jer su ujedno i priznanje hrvatskih eGovernment uspesima. Aktivno prisustvo hrvatskih kompanija u informatizaciji hrvatske državne uprave, omogućilo nam je razvoj kompetencija i rešenja koja su danas na regionalnom tržištu konkurentna, a u poređenju sa ostalim rešenjima sa zapada vrlo često na modernijoj tehnološkoj osnovi i konkurentnija cenom. KING ICT je u dve godine regionalnog širenja ostvario softverske, infrastrukturne i uslužne projekte u Srbiji, BIH, Crnoj Gori i Makedoniji, a sa svojim rešenjima smo dobro pozicionirani i da buduće projekte tih zemalja u daljnjoj informatizaciji svih segmenata tržišta”, naglasio je Ivan Malić, član Nadzornog odbora KING ICT-a.

“Sinergija KING ICT-a i M SAN Grupe na regionalnim projektima pokazuje kako je celokupno poslovanje nezamislivo ukoliko nemate snažne i čvrste partnere uz sebe. Ovaj projekt dokaz je snažne pozicije celokupne M SAN grupacije kako u Republici Hrvatskoj tako i na regionalnim tržištima. Za naše partnere i kupce neupitna je brzina reakcije, podrška u procesima nabavke i dobavljivosti proizvoda, te podrška u distribuciji čime je celi proces od nabavke preko implementacije te dostave, održavanja i edukacije zaokružen”, naglasio je Žarko Kruljac, član Uprave M SAN Grupe.

Leave a Reply