assecco
IT

Kompanija Asseco SEE na konferenciji Infotech 2013

Uvođenjem elektronske države postigla bi se jeftinija i efikasnija državna administracija, transparentnost u radu, a država bi se postavila kao servis građana i privrede, izneo je na okruglom stolu konferencije Infotech 2013 Vladan Atanasijević, član UO kompanije Aseko SEE (Asseco SEE), regionalnog lidera iz oblasti informacionih tehnologija i generalnog sponzora konferencije i izložbe Infotech 2013, koja se održava u Aranđelovcu.

assecco

„E-država je koncept koji je u mnogim zemljama već zaživeo, dok se u nekim po tom pitanju vrlo sporo napreduje. Srbiji je neophodan brži razvoj informacionog društva, jer se time doprinosi rešavanju osnovnih problema, a to su efikasnost, ekonomičnost, konkurentnost, razvoj novih proizvoda i usluga, zadržavanje kvalitetnih kadrova. Sve ovo može biti postignuto uvođenjem koncepta elektronske države,“ izjavio je Vladan Atanasijević, član UO Aseko SEE Srbija (Asseco SEE) i dodao „Očekujemo da Vlada, koja se nalazi pred uvođenjem antikriznih mera i velikom racionalizacijom troškova, neće IT doživeti kao trošak već kao polugu pomoću koje može sprovesti reforme i izvršiti uštede. Spemni smo da Vladi pomognemo na tom putu i da joj omogućimo da uz pomoć IT rešenja i eGovenment projekata postane efikasnija, transparentnija i jeftinija – koncept Elektronske Države.“

Informaciono-komunikacione tehnologije, uz adekvatne i efikasne mere države, privrede, institucija i ostalih relevantnih činilaca mogu i treba da postanu osnova ekonomskog rasta i poslovne inovativnosti. IT tehnologije mogu da doprinesu razvoju privrede i ekonomije uz dobre razvojne projekte i unapređenje širokopojasne infrastrukture, elektronskog poslovanja i elektronske uprave.

Konferenciju i izložbu Infotech 2013 organizuje Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije, automatizaciju i menadžment Srbije, pod pokroviteljstvom resornih ministarstava Vlade Republike Srbije i Privredne komore Srbije, zajedno sa značajnim domaćim i stranim firmama, ICT korisnicima, IEEE i PMI sekcijama.

Leave a Reply