IT

Kompanija Canon napreduje tri mesta na Business Week rang listi

Canon je sa 36. prešao na 33. poziciju „Biznis Vik“ rang liste „100 najboljih globalnih brendova“

Kompanija Canon, svetski lider u rešenjima digitalnih slika, pomerila se tri mesta nagore na „Biznis vik“ (Business Week) rang listi „100 najboljih globalnih brendova“, godišnjem rangiranju 100 vodećih kompanija na svetu. Istraživanje je nezavisno sproveo „Interbrand“.

Izveštaj „100 najboljih globalnih brendova“ identifikuje 100 brendova koji su uspeli da dostignu i održe jake performanse širom sveta na konkurentnom tržištu današnjice. Kako bi se kvalifikovao, svaki brend mora da ima barem trećinu zarade stečenu van svoje zemlje porekla, da bude prepoznatljiv izvan svoje baze korisnika i da ima javno dostupne marketinške i finansijske podatke.

Kompanija Canon je bila je na 36. poziciji ovih rang listi za 2007. i 2008. godinu. Ove godine, izveštaj je zabeležio skorašnje lansiranje novih Canon digitalnih fotoaparata i kamera, uključujući i model EOS 7D, novi inovativan digitalni SLR fotoaparat u vodećoj EOS seriji.

Džejms Lajpnik, direktor komunikacija i korporativnih odnosa za područje Srednjeg istoka i Afrike u kompaniji Canon Europe komentariše: „Uprkos teškoj godini za globalnu ekonomiju, Canon je nastavio sa strategijom investiranja u inovacije i to lansiranjem serije novih i uzbudljivih proizvoda za digitalizaciju, obradu i produkciju slike. Veoma smo zadovoljni da vidimo napredovanje kompanije Canon na listi ’100 najboljih globalnih brendova’, odraz toga da Canon brend ostaje jak uprkos trenutnim ekonomskim izazovima.“

Brendovi su rangirani prema vrednosti brenda koja se izračunava procenom koji procenat ostvarenih prihoda može da se pripiše brendu a zatim određivanjem profila rizika za očekivanu zaradu, na osnovu liderstva na tržištu, stabilnosti i globalnog dohvata.

Leave a Reply