IT

Kompanija Ericsson obeležila Međunarodni Dan devojčica u IKT

Drugu godinu za redom kompanija Ericsson obeležila je Međunarodni Dan devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama ugostivši 25. devojčica iz osnovne škole Sveti Sava iz Batočine. One su imale priliku da se bolje upoznaju sa radom Ericssona u Srbiji i da kroz brojna pitanja saznaju kakav je posao žena u jednoj od vodećih IKT kompanija u svetu.

„U kompaniji Ericsson u Srbiji, koja se uglavnom bavi telekomunikacijama, gde je osnovno zanimanje inženjer elektrotehnike, smer telekomunikacije, radi skoro 40 odsto žena, što je za ovu industriju veliki broj. Mi ovim devojčicama želimo da damo jedan pozitivan primer i da ih zainteresujemo da uđu u zanimljiv svet telekomunikacija koji im pruža mnoge mogućnosti za napredovanje i usavršavanje. Svakako bih ohrabrila učenice i studentkinje da ne odustaju od želje da se usavršavaju u nekoj od tehničkih nauka“, izjavila je Milena Matić menadžer kompanije Ericsson za marketing i strategiju.

Međunarodni dana devojčica u IKT obeležava se svakog četvrtog četvrtka u aprilu sa ciljem da se devojčicama i devojkama približe informacione i telekomunikacione tehnologije, da im se predstave mogućnosti za zapošljavanje u ovoj oblasti i da se podstaknu na razmišljanje o karijeri u ovom sektoru.

Leave a Reply