IT

Kompanija Gowi donirala IT knjige i časopise u okviru humanitarne akcije “Darujmo reč”

Kompanija Gowi i njeni zaposleni donirali su 51 knjigu i 42 strucna IT casopisa i magazina u okviru humanitarne akcije “Darujmo rec”, koja je odrzana u Gradskoj biblioteci grada Pančeva.

“Kompanija Gowi i nasi zaposleni prepoznaju znacaj edukacije i usavrsavanja i zato smo odlučili da se priključimo humanitarnoj akciji. Knjige su prave riznice znanja i ideja, koje radjaju inovacije, a to je jedan od prioriteta načeg tima”, izjavila je marketing menadzer kompanije Gowi Ivana Karalejić, povodom donacije knjiga.

Humanitarnu akciju “Darujmo reč” je pokrenula srpska pesnikinja Zorica Sentić, a osnovna ideja akcije je da “svako selo dobije biblioteku”. Donirane knjige se distribuiraju bibliotekama u Srbiji, s ciljem da se obogati sadrzaj biblioteka. Akcija je održana u sredu 2. juna u Gradskoj biblioteci Pančeva.

Učešće kompanije Gowi u humanitarnoj akciji Darujmo reč je samo jedan od primera korporativno odgovornog poslovanja kompanije Gowi u sferi edukacije, koje je započeto donacijom softvera Bibliotekar izabranim osnovnim školama u Srbiji.

S obzirom da se sedište kompanije Gowi u Pančevu, kompanija je odlučila da softver Bibliotekar bude doniran OŠ “Isidora Sekulić” u Pančevu, sa željom da osnovci iz lokalne zajednice dobiju modernu I inovativnu biblioteku, po svetskim standardima.

Pored softverskog paketa osnovnoj školi „Isidora Sekulić” kompanija Gowi je odlučila da, u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Srbije, donira još četiri softverska paketa Bibliotekar izabranim osnovnim školama u Beogradu, Svrljigu, Ljuboviji i Kladovu .

Softverska kompanija Gowi već 10 godina uspešno plasira svoje usluge i proizvode na tržište Velike Britanije i jedan je od najznačajnijih izvoznika znanja u regionu.

Gowi d.o.o pruža kompletnu uslugu kompanijama koje se odluče da investiraju i unaprede svoje poslovanje od asistencije u formulaciji ideje, preko biznis analize, dizajna sistema i razvoja softvera do pružanje podrške po isporuci softvera.

Kompanija Gowi je učesnik međunarodnog TAM programa pod pokroviteljstvom Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i učesnik BORA projekta „Obukom do zaposlenja“ i donator Centra za kulturu Pančevo.

Kompanija Gowi je dobitnik prestižnog SIEPA priznanja Izvoznik godine 2009. u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

One thought on “Kompanija Gowi donirala IT knjige i časopise u okviru humanitarne akcije “Darujmo reč”

Leave a Reply