Hardware · IT

Kompanija Lenovo otvara fabriku u Poljskoj

Lenovo je danas objavio da će otvoriti novi proizvodni pogon u specijalizovanoj ekonomskoj zoni Legnica u Poljskoj. Fabrika će zadovoljiti potrebe korisnika iz Europe, Bliskog Istoka i Afrike, a uključivaće sastavljanje proizvoda i konfiguraciju, distribuciju usluga i logistike zajedno s dodatnim pogodnostima kao što su: imidž po zahtevu korisnika, obeležavanje inventarskog broja i brojne druge.

Nova fabrika u Poljskoj prostiraće se na 30,000 kvadratnih metara, a biće smeštena u specijalizovanoj ekonomskoj zoni Legnica u regionu Donja Šilezija (Dolny Sląsk). Očekuje se da će nova poljska fabrika početi s radom u trećem kvartalu 2008. godine s inicijalnom proizvodnjom od preko 2 miliona stonih računara po godini. Vrednost ukupnih investicija procjenjuje se na preko 20 miliona američkih dolara. Investicija uključuje izgradnju fabrike, postavljanje mašina, plate i davanja za zaposlene, poreze kao i dodatne doprinose lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj privredi. Fabrika Lenova zapošljavaće oko 1000 ljudi kad fabrika bude u punom pogonu.

Sa novom fabrikom u Poljskoj, petoj koju je Lenovo najavio za ovu godinu, Lenovo je prisutan na četiri kontinenta i pet država. Četiri proizvodna pogona su otvorena u 2007. godini uključujući Šangaj u Kini, Baddi u Indiji, Monterrey u Meksiku i Legnica u Poljskoj zajedno sa operativnim centrom koji se nalazi u Sjevernoj Karolini u SAD-u.

Putem ovih investicija, kako bi zadovoljio potrebe za svojim proizvodima, Lenovo će nastaviti sa smanjivanjem troškova i vremena isporuke svojih proizvoda korisnicima pružajući svojim evropskim korisnicima dodatnu vrednost usluga koja im je potrebna.

”Naša nova fabrika u Poljskoj primer je globalne strategije Lenova na delu“, izjavio je Gerry Smith, potpredsednik Globalne Distributivne Mreže, kompanije Lenovo. “U svetu sa samo jednom vremenskom zonom koja se odnosi na „sada“, Lenovo mora osigurati materijale, okupiti menadžment i tehničke stručnjake kao i osigurati logistiku, infrastrukturu i proizvodnju tamo gdje su oni najpristupačniji – u ovom slučaju u Poljskoj. Nova fabrika približava našu proizvodnju bliže korisnicima u Evropi osiguravajući Lenovu da bolje optimizuje svoj distributivni lanac povećavajući svoju konkurentnost i opslužujući veći broj korisnika u ovom regionu”.

“Birajući Poljsku kao lokaciju za evropsku fabriku Lenova u kombinaciji s najrazvijenijim proizvodnim procesom značajan je korak u demonstriranju naše sve veće prisutnosti u Evropi kao i naše strategije rasta na ovom tržištu“, izjavio je Milko van Duijl, predsednik za region EMEA kompanije Lenovo i SVP Lenovo Groupe. “Kako bi izgradio svoju vrhunsku fabriku u Europi koja je usmerena ka poboljšanju korisničkog iskustva razvili smo strategiju koja nam omogućava da zaposlimo najbolje lokalne talente i međunarodni menadžment tamo gde se oni nalaze – mi to nazivamo worldsourcing,”

Leave a Reply