IT

Kompanija Lenovo peti kvartal zaredom značajno prevazilazi tržišna očekivanja

Kompanija Lenovo, četvrti najveći proizvođač računara na svetu, peti kvartal zaredom značajno prevazilazi tržišna očekivanja, zaključak je istraživanja objavljenog 11. februara, sprovedenog od strane kompanije IDC, vodećeg provajdera globalnih IT istraživanja i savetovanja.

Sa tržišnim udelom od 10,4 odsto (četvrti kvartal 2010. godine) i rastom od solidnih 33 odsto na godišnjem nivou, kao i ostvarenim rastom od 11 odsto u poslednjem kvartalu, Lenovo pokazuje konstantan i značajan rast. Povrh svega, Lenovo je vodeća kompanija kada je reč o prodaji, sa udelom od 21 odsto na svetskom tržištu i preuzimajući marketinčki udeo od konkurencije.

„Naši poslovni partneri imaju jedinstvenu priliku da osete prednosti izvanrednog uspeha koji smo postigli. Ne samo da korisnicima Lenovo proizvoda pružamo izvanredan kvalitet računara, već pružamo i veliku podršku poslovnim partnerima u oblasti tehnologije kao i u marketinškim aktivnostima kroz Lenovo mrežu partnera,” naglasila je Sandra Mikulić, Channel Lead kompanije Lenovo za istočnu Evropu i Tursku (EET).

Lenovo nudi odlično rešenje za svaki od svojih prodajnih segmenata: Lenovo Idea računari sa prepoznatljivim dizajnom, izvanrednim multimedijalnim karakteristikama i izrazito male težine, idealni su za posao i zabavu kada ste u pokretu, ali i za druge različite potrebe korisnika.

ThinkPad EDGE proizvodi namenjeni su malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima sa velikim idejama i malim IT budžetima, pružaju naprednu tehnologiju i ugrađene karakteristike koje povećavaju produktivnost i pojednostavljuju radni dan. Lenovo Think kompjuteri, namenjeni velikim kompanijama i organizacijama, konstruisani su tako da omoguće povećanje produktivnosti, a umanje troškove, zahvaljujući nadogradivom dizajnu i rešenjima koja pojednostavljuju rad.

Lenovo mreža partnera nudi brojne prednosti

Program za poslovne partnere namenjen Lenovo kanalima prodaje, Lenovo mreže partnera, nudi brojne prednosti. Lenovo proizvodi, koji su sinonim kvaliteta, inovacija i pouzdanosti širom sveta, pružaju partnerima mogućnost da pridobiju nove kupce, kreiraju nove prodajne mogućnosti i povećavaju profit. Odličan dokaz izvanrednog kvaliteta jeste činjenica da se kompanija Lenovo stalno nalazi na najvišim pozicijama

„Studije o korporativnom ponašanju prilikom kupovine IT opreme i zadovoljstvu korisnika“ koju sprovodi kompanija TBR. Izveštaji jasno pokazuju sposobnost kompanije Lenova da značajnim poslovnim korisnicima pruži visok kvalitet proizvoda i usluga. TBR takođe ističe veliko zadovoljstvo korisnika Lenovo proizvoda kada su u pitanju trajanje garancije za popravke i telefonska tehnička podrška.

Partnerima kompanije Lenovo obezbeđen je besplatan reklamni materijal koji oni mogu direktno da iskoriste za sopstvene marketinške aktivnosti. Intezivne advertajzing aktivnosti i mere za prodobijanje korisnika generišu nove profitabilne poslovne prilike za Lenovo partnere. Pored prodaje i marketinške podrške, Lenovo se takođe fokusira na direktna i online tehnička i prodajna usavršavanja.

Lenovo mreža partnera podeljena je na tri nivoa: partner, premium partner i premium gold partner. Nivoi su usklađeni sa učešćem u usavršavanju i godišnjim prihodima. U zavisnosti od nivoa klasifikacije i ostvarenog prihoda, partneri će dobiti različite bonus isplate.

Inovativni proizvodi dobili nagrade na CES-u

Neverovatan rast koji beleži kompanija Lenovo, rezultat je izvanrednih proizvoda i stalnih inovacija. Dokaz za ovo su brojne nagrade koje je kompanija Lenovo dobila na ovogodišnjem CES-u. Samo ćemo navesti nekoliko: ThinkPad X120e osvojio je nagradu “Best Affordable Business Ultraportable” dodeljenu od strane Notebooks.com, ThinkPad Edge E220 bio je finalista za nagradu “Best of CES” koju dodeljuje poznati Laptop Magazine, CNet izabrao je IdeaCentre B520 all-in-one (AIO) desktop računar kao finalistu za nagradu “Best of CES”. IdeaPad U1, koji kombinuje prednosti prenosnog tableta sa Android operativnim sistemom i Windows laptopa naišao je na opšte odobravanje.

Još jedan događaj sa CES-a vredan pažnje je lansiranje novog Lenovo Enhanced Experience 2.0 za Windows 7. Prednosti računara sa opcijom Enhanced Experience 2.0 su optimizovani sistemski fajlovi, procesori i podešavanja hardvera, kako bi bilo postignuto brže podizanje sistema (u proseku 20 sekundi brže u odnosu na klasičan Windows 7 računar) i kraće vreme potrebno za isključivanje sistema u poređenju sa neoptimizovanim računarima.

Leave a Reply