IT

Kompanija “Levi 9” ustupila FTN-u prostor za edukaciju softverskih inženjera

Srpsko-holandska kompanija “Levi 9” iz Novog Sada ustupila je Fakultetu tehničkih nauka na korišćenje potpuno opremljen prostor od 700 kvadrata u Park sitiju za školovanje stručnjaka iz oblasti softverskog inženjerstva. Prostor je opremljen računarima i neophodnim rekvizitima za predavanja i vežbe, a celokupna vrednost investicije je 250.000 evra.

Saradnja će FTN-u doneti mogućnost stipendiranja studenata, kao i kontinuiranu proveru studijskih programa u oblasti softverskog inženjerstva u odnosu na potrebe privrede. Očekuje se da se preko kompanije “Levi 9” omogući studentima poseta inostranim softverskim kompanijama, dokvalifikacija i prekvalifikacija u oblasti softverskog inženjerstva, kao i boravak studenata FTN-a na praksi u ovoj kompaniji.

ftn

Sporazum o poslovnoj i tehničkoj saradnji i Ugovor o javno-privatnom partnerstvu potpisali su dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački i suvlasnik kompanije “ Levi 9” Vladimir Gogoljev. Dekan Doroslovački je istakao da je najbitniji vid saradnje pružanje mogućnosti zapošlja- vanja inženjera sa FTN-a i da se na taj način sprečava odliv mozgova u inostranstvo. Gogoljev je dodao da je cilj ove saradnje promocija struke, kao i upotpunjavanje tržišta kvalitetnim kad- rovima, odnosno programerima.

Leave a Reply