IT

Kompanija Lexmark zvanično stigla u Srbiju

Velika američka IT kompanija “Lexmark“ i zvanično dolazi u Srbiju. Posle potpunog preuzimanja firma „Ceemark“, koja je do sada zastupala Lexmark na ovim tržištima, multinacionalna korporacija ulazi punim kapacitetom na domaći teren. U globalnoj ekonomskoj krizi, kada većina investitora odlaže ili otkazuje investicije, ova poslovna odluka je, bez sumnje, vredna pažnje.

Tim povodom, Lexmark organizuje prezentaciju za medije i poslovne partnere 11. marta 2009. godine u hotelu Hyatt. Prezentaciji će, uz druge zvaničnike, prisustvovati i govoriti direktor „Lexmarka“ za Evropu, Antonello Cardone, direktor domaće kancelarije Lexmarka, Ivan Stanković, zamenica gradonačelnika Beograda, Radmila Hrustanović i trgovinski ataše američke ambasade, Cameron Werker.

Na prezentaciji će kompanije Lexmark uručiti Gradu Beogradu 90 savremenih štampača kao donaciju za sve srednje škole na teritoriji grada.

Lexmark International Incorporated jedna je od vodećih svetskih IT kompanija i lider u proizvodnji štampača, na koju je potpuno fokusirana. Pod sloganom „lakše uradite više“, Lexmark je postao vodeći brend u ovoj oblasti u više od 150 zemalja. U multinacionalnoj kompaniji sa oko 13,000 zaposlenih i proizvodnim pogonima po celom svetu, deviza je pre svega posvećenost pouzdanosti uređaja.

Domaće tržište ITC tehnologija postalo je veoma dinamično, korisnici sve zahtevniji i bilo je logično da Lexmark nađe svoje mesto i na ovim prostorima. Od 2002. godine kada je osnovan „Ceemark LTD“, Lexmark je dobio pravog reprezenta i ovlašćenog distributera, koji je na najbolji način ostvario odgovarajuću poziciju ovom svetskom brendu. Od osnivanja Ceemarka do danas, promet se povećao više nego dvostruko i u poslednjem periodu iznosi pet miliona eura.

Leave a Reply