Događaji · IT

Kompanija Prestigio Technologies objavila je pobednike Foto takmičenja

Kompanija Prestigio Technologies Ltd. objavila je rezultate III internacionalnog foto takmičenja “Summer in motion“. Žiri i posetioci sajta odabrali su 4 pobednika od ukupno 500 prispelih radova takmičara iz 35 zemalja sveta. Žiri je imao izuzetno težak zadatak da odabere najbolje fotografije. Glasanje se sastojalo iz dva nivoa i izabrani su najbolji.

Fotografija koja je osvojila najveći broj poena i kojoj je dodeljena glavna nagrada nosi naziv “Light Flight” .

Autor ovog rada je Shakir Dzheyranov iz Rusije.  “Fotografija je počela da me zanima kada sam imao 17-18 godina kada sam shvatio da je to upravo “moje opredeljenje”. Ne mogu reći da sam ekspert, ali nisam ni amater. Fotografija je kao ples za mene – dozvoljava ti da iskažeš sebe, pronađeš zajednički jezik sa drugim ljudima. Najviše me zanima fotografisanje ljudi i situacija koje ostaju  “nevidljive” za heroje fotografije. Čini mi se da tako moja fotografija biva iskrenija i živopisnija” – izjavio je Shakir Dzheyranov.

Dobitniku glavne nagrade biće uručena novčana nagrada od USD 1,000.

Zlatna nagrada pripala je Nimai Chandra Ghosh iz Indije za fotografiju pod nazivom “Winning team”  koja je osvojila srca žirija u jeku fudbalske sezone.

Pobednik će dobiti DVD player 710 i 300$ novčanu nagradu. Ovaj prenosivi DVD player pruža sve neophodne karakteristike koje garantuju zabavu u pokretu.

Dobitnik srebrne nagrade Kyaw Thar živi u  Myanmar-u. Njegova fotografija “Web master”  izdvaja se od drugih svojim kvalitetom i jasnoćom.

Ovaj uhvaćeni trenutak će vas jednostavno šarmirati. Pobednik će dobiti  Prestigio DVD player 585 i $200 novčanu nagradu.

Uži izbor za nagradu “Izbor posetilaca” odredili su glasovi zajednice sajta, nakon čega je Prestigio žiri odabrao pobednika. Od 10 najbolje rangiranih radova, odabranih i podržanih od strane zajednice, Prestigio tim je odabrao samo jednu  – “Jump”  rad Katje Ivanusa iz Slovenije.

Autor rada dobiće Prestigio Power Bank 501. Ovaj uređaj je eksterna baterija dizajnirana za punjenje različitih mobilnih uređaja bilo gde i bilo kada. Uz kompatabilnost sa skoro svim uređajima,  Power Bank 501 poseduje veliki kapacitet kako bi omogućila konekciju i napajanje.

III internacionalno Prestigio foto takmičenje je završeno. Ono je pokrenulo letnje raspoloženje i emocije. Radujemo se vašim novim fotografijama sledeće godine. Ove godine, Prestigio će imati još jedno tradicionalno takmičenje u karikaturama koje je planirano za decembar 2008. godine.

Najbolje karikature sa Prestigio takmičenja biće izložene na internacionalnoj izložbi karikatura u Kući humora i satire u bugarskom gradu Gabrovo u martu 2009. godine.

Prestigio, već tradicionalno od 2004. godine, organizuje različita umetnička takmičenja svake godine kako bi promovisao Prestigio brend, ali i identifikovao i podržao nadarene umetnike i dizajnera širom sveta.

Leave a Reply