IT

Kompanija Saga donirala još jednog mladog talenta

Preduzeće Saga je učestvovalo u akciji prikupljanja novčanih sredstava za stručno usavršavanje jednog izvrsnog diplomca Elektrotehničkog fakulteta univerziteta u Beogradu, koji je nedavno primljen na prestižni ETH univerzitet iz Ciriha. Reč je o Marku Mojsiloviću, mladom Požarevljaninu, kome se pružila prilika da na ovom tehničkom univerzitetu završi master studije, a po povratku u Srbiju da primeni stečena znanja.

Marko Mojsilović je u toku studiranja bio u programu „Coca-Cola talenti“ kao jedan od sedam najboljih studenata u Srbiji, koji mu je omogućio pohađanje visokokvalitetnih predavanja, tehničke obuke i rad na konkretnim projektima. Takođe, u Cirihu je uzeo učešće u seminaru koji je okupio najbolje studente iz Evrope. Aktivista je EESTEC studentske organizacije i učesnik brojnih radionica. Ambiciozan i talentovan, Marko ima veliku želju da svoje znanje usavrši na mestu koje bi mu omogućilo izvanredne uslove daljeg školovanja.

Ovaj švajcarski univeritet jedan je od vodećih evropskih univeziteta, a prema istraživanju časopisa „The Times“ rangiran je na 10. mestu na svetu u oblasti inženjerstva. Osnovan je 1855. godine, a do danas se može pohvaliti sa čak 21 nobelovcem! 400 profesora i preko 15.000 studenata iz 80 zemalja sveta trude se da i dalje opravdaju reputaciju, međutim praksa ETH univerziteta je da ne stipendira strane studente, pa se Marko Mojsilović obratio Ministarstvu omladine i sporta. Akciju je podržao Fond za Mlade Talente Republike Srbije, a Saga je svojim doprinosom još jednom pokazala važnost ulaganja u kvalitetne ljudske resurse.

Leave a Reply