IT

Kompanija Schneider Electric predstavila realizovane projekte u 2013. godini

Kompanija Schneider Electric predstavila je danas na radnom doručku za medije realizovane projekte u 2013. i očekivanja u 2014. godini. Veliki broj projekata u oblasti energetike, modernizacije i automatizacije u objektima je započeto i realizovano, a nedavno je u Batajnici otvorena i fabrika prefabrikovanih betonskih trafostanica kompanije ELNOS BL Beograd po licenci Schneider Electric-a.

Kompanija Schneider Electric opremila je novi data centar SBB-a, Poreske uprave Srbije, Radijus vektor data centar i modernizovala Rafineriju Pančevo, Toplanu Novi Beograd, Embassy Techzones IT park u Inđiji.

scheider

Projekat izgradnje fabrike BOSCH Wiper System u Pećincima realizovan je  tokom 2013. godine.

Schneider Electric je sa Elektrovojvodinom uveo koncept pametne infrastrukutne mreže – Smart Grid u Novom Sadu. Implementirana je kompletna oprema Schneider Electric, a pored hardvera uveden je softver koji upravlja celim sistemom. Oprema na hidroelektrani Đerdap 2 zamenjenja je kompletno Schneider Electric opremom po principu “ključ u ruke”.

“U 2014. godini očekujemo blagi oporavak i povećanje obima poslovanja prvenstveno u nisko i visoko gradnji, kao i u energetici u 2014. Ukoliko bude izmenjeno poslovno okruženje usvajanjem novih zakona o radu, planiranju i izgradnji i ostalim planiranim zakonskim aktima, to će dovesti do stabilnijeg i izvesnijeg poslovnog ambijenta što bi trebalo da dovede do povećanja direktnih investicija. Uz očekivano povećanu investicionu aktivnost u energetskom sektoru i otvaranje tržišta električne energije za veći broj korisnika, 2014.  će biti  uspešnija i za Schneider Electric. Ovo je moguće uz političku stabilnost i nastavak fiskalne politike vođene u ovoj godini u smislu stabilnosti dinara” – izjavio je gospodin Dragoljub Damljanović, direktor Schneider Electric-a za Srbiju i Crnu Goru.

Tokom ove godine Schneider Electric započeo je dosta projekata i u Crnoj Gori a nedavno je razvojni centar u Novom Sadu Schneider Electric DMS NS akreditovao i svoj odsek za edukaciju studenata na Fakultetu tehničkih nauka. Ovaj projekat će mladim ljudima omogućiti da se usavršavaju u struci a kompaniji obezbediti prave stručnjake. U Schneider Electric-u u narednoj godini očekuju rast broja zaposlenih kao i projekata koji će doprineti boljem ekonomskom stanju zemlje i podići svest o neophodnosti uštede električne energije i energetske efikasnosti.

Schneider Electric poseduje veliko iskustvo i u projektima obnovljivih izvora: solarne elektrane, mini hidroelektrane i postrojenja na biomasu, čime doprinosi globalnom cilju smanjenja emisije štetnih gasova. U Srbiji radi nekoliko mini hidroelektrana sa opremom Schneider Electric i jedna solarna elektrana.

U osnovi strategije Schneider Electric-a kada je u pitanju energetska efikasnost nalazi se jednostavna ali moćna ideja: upotrebljavati (prirodne) resurse na efikasniji način čime se pored pozitivnog uticaja na poslovanje ograničava i štetan uticaj na životnu sredinu.

Leave a Reply