IT

Kompanija Swisslion Takovo se okreće Cloud tehnologiji

Srpski proizvođač Swisslion Takovo krenuo je stopama poslovanja u oblaku, kako bi njihovi rukovodioci bili u toku sa informacijama i najnovijim tehnologijama

Perspektivnim kompanijama je danas sve teže da održavaju komunikaciju sa svojim zaposlenima. Zbog stalnog proširivanja svojih delatnosti, povećavanja broja radnika i proširivanja poslovanja na više lokacija, zaposleni sve manje vremena provode za svojim radnim stolom i sve više poslova završavaju u pokretu. U ovakvim situacijama, način i efikasnost razmene informacija  među zaposlenima su stavljeni na probu. Kao jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji i veliki proizvođač hrane i pića, kompanija Swisslion Takovo odlučila je da svoje poslovanje preorijentiše na primenu cloud tehnologije.

office-365

S obzirom na činjenicu da zaposleni koji rade na terenu često putuju, međusobna komunikacija je bila znatno otežana, što je u pojedinim slučajevima  prouzrokovalo povremena operativna usporenja u ovoj kompaniji.  Upravo zato, menadžment Swisslion Takovo je odlučio da implementira Microsoft Office 365 paket u svoje poslovanje i na taj način olakša svakodnevnicu svojih zaposlenih i stane na kraj svojim problemima. Implementacijom ove tehnologije zaposlenima je omogućen pristup potrebnim informacijama sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme, a bitne odluke će moći da se donesu u svakom trenutku i bez obzira na lokaciju odgovorne osobe.

 

„Budući da je jedan od najvećih proizvođača hrane i pića, kompanija Swisslion Takovo konstatno jača svoju poziciju u Srbiji, ali se istovremeno neprekidno širi i na regionalno tržište. Posedujemo veliki broj fabrika širom regiona i zapošljavamo preko dve hiljade ljudi. Drago nam je što smo konačno našli pravi način za rešavanje problema komunikacije među zaposlenima, jer implementacijom Office 365 programa, u mogućnosti smo da pristupimo ovim alatima sa bilo kog mesta, što vodi do pobošljanja u efikasnosti i produktivnosti celokupnog poslovanja kompanije” , rekao je Dragan Virijević, IT menadžer kompanije Swisslion Takovo.

 

Iz firme Extreme, koju je kompanija Swisslion Takovo odabrala za implementaciju Office 365, kažu da je ova platforma pogodna za implementaciju tamo gde je važno smanjenje inicijalnih troškova i kreiranje brzih rezultata kroz primenu. „Firma Extreme je uvek usmerena na unapređenje poslovanja svojih klijenata uz pomoć savremenih softverskih tehnologija. Office 365 je baš takva tehnologija koja nam dozvoljava da u veoma kratkom roku implementiramo servise za komunikaciju i međusobnu saradnju zaposlenih, da se fokusiramo na samu upotrebu i primenu tehnologije, a manje na kreiranje tehničkih preduslova za implementaciju“, reči su Vladimira Ljubibratića, izvršnog direktora u kompaniji Extreme.

 

Andreas Hartl, vršilac dužnosti generalnog direktora kompanije Microsoft u Srbiji, izrazio je svoje zadovoljstvo zbog saradnje sa srpskim proizvođačem, koji neprestano ulaže u modernu tehnologiju i znanje i želi da se usavršava. „Office 365 predstavlja pravo rešenje za sve koji neguju visoke standarde poslovanja, jer se lako integriše u postojeće poslovne alate i omogućava rad sa svim dokumentima i na prenosivim uređajima. Kompanija Microsoft će se i u narednoj godini truditi da izlazi u susret svojim korisnicima i pronađe adekvatna rešenja za svakodnevno poslovanje”, izjavio je gospodin Hartl.

Zahvaljujući Office 365 paketu i Cloud servisu, kompanije konačno uspevaju da se na lak i uspešan način  interno organizuju i dele informacije, a u cilju brzog reagovanja na zahteve klijenta i prilagođavanja poslovanja brojnim izazovima, koje donosi svaki novi radni dan. Office 365 je postao jedan od proizvoda sa najvećom stopom rasta u istoriji kompanije Microsoft, jednostavno se prilagođavajući potrebama i budžetima malih, srednjih i velikih preduzeća širom sveta, što od nedavno uključuje i Srbiju.

Leave a Reply