Premijer Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa direktorom za razvoj i prodaju kompanije Cisko (Cisco) Robertom Lojdom
IT

Kompanije “Apple” i “Google” u Srbiji do kraja godine

Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je da će američke kompanije “Apple” i Google Enterprise” doći u Srbiju do kraja godine.

Dačić je nakon posete kompanijama “Google Enterprise”, “Apple” i “Cisco” u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji, istakao da se očekuje otvaranje njihovih predstavništava i prodavnica u našoj zemlji, uz ocenu da će dolazak američkih giganata poboljšati imidž Srbije.

 

FoNet-CISKO-DAÈIÆ

On je podsetio na to da kompanije “Apple” i “Google Enterprise” nisu zvanično prisutne u Srbiji, ali i da u našoj zemlji ima najmanje 80.000 ajfona koji su ilegalno uvezeni, kao i veliki broj ajpeda.

Prema njegovoj oceni, imajući u vidu to da je Srbija lider u regionu, nije logično da pomenute kompanije nemaju svoja predstavništva u našoj zemlji.

Dačić je naglasio da će Srbija preduzeti sve neophodne mere kako bi se obezbedilo njihovo prisustvo na tržištu naše zemlje, i najavio da će predstavnici tih kompanija za nekoliko meseci posetiti Beograd, kada će o tome biti razgovarano.

Premijer je, govoreći o sastanku u kompaniji “Cisco”, rekao da je na dnevnom redu bilo više tema, od kojih je jedna i digitalizacija televizije, što je posao koji Srbija treba da završi u narednih nekoliko godina.

Kompanija “Cisco” je lider u oblasti mrežnih tehnologija, istakao je Dačić i podsetio na to da se 60 odsto tehnoloških komunikacija Vlade Srbije već odvija uz pomoć uređaja i proizvoda te kompanije.

One thought on “Kompanije “Apple” i “Google” u Srbiji do kraja godine

  1. relno

    Neka hvala ne trebaju na, posle da ispadne kao sa pej palom što nas nakon uvođenja istog država putem carine krenula da krade i to otvoreno. Svaki paket koji sam dobio su procenili barem 20% više od plaćenog!!! i naravno na tu uvećanu procenu naplatili PDV. LOPOVI , carinsa mafija…

Leave a Reply