E-servisi · IT

Konferencija “Partnerstvo u Sedmom okvirnom programu, tematska oblast IKT”

U Beogradu se 20. i 21. maja održava konferencija „Partnerstvo u Sedmom okvirnom programu (FP7), tematska oblast IKT“ (ICT Information and Brokerage Event), na kome se očekuje učešće preko 200 istraživača iz Srbije, regiona Zapadnog Balkana i iz zemalja Evropske unije. Konferenciju zajedno organizuju: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, Generalni direktorat za informaciono društvo i medije Evropske komisije, a u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i u okviru projekta WBC INCO.NET.

Događaj će biti fokusiran na predstojeće pozive za predloge projekata u okviru FP7, a za tematsku oblast: informaciono-komunikacione tehnologije (IKT). Posebna pažnja biće posvećena administrativnim i finansijskim pitanjima, a zvaničnici Evropske komisije će predstaviti izazove i ciljeve predstojećih poziva (Petog i Šestog) za predloge projekata, čije se otvaranje očekuje u julu, odnosno u novembru 2009. Istraživačke organizacije imaće priliku da kroz podnošenje predloga za projekte na ovim pozivima konkurišu za ukupna sredstva od preko 1 milijarde evra.

Konferencija „Partnerstvo u Sedmom okvirnom programu, tematska oblast IKT“ je idealna prilika za umrežavanje sa potencijalnim partnerima i priključivanje projektnim konzorcijumima. Učesnici će biti u mogućnosti da predstave svoje projektne ideje i ekspertizu, relevantne za aktuelni IKT Radni program 2009-2010.

Istraživači koje je Evropska komisija angažovala da evaluiraju predloge projekata, detaljno će predstaviti procedure evaluacije, a najuspešniji će održati prezentacije o kreiranju uspešnog predloga projekta, kao i projekte koji su u toku.

Konferenciju će zajedno otvoriti gospodin Božidar Đelić, potpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj i gospođa Jasna Matić, ministar za telekomunikacije i informaciono društvo.

Konferencija će biti održana 20. i 21. maja u prostorijama Privredne komore Srbije, Terazije 23, II sprat.
Program konferencije, registracija i neophodne informacije dostupni su na adresi: http://fp7.mtid.gov.rs/

Leave a Reply