IT

Konferencija „Serbia ICT Talks“ u Stokholmu

Pomoćnik ministra za informaciono društvo Sava Savić i viši savetnik u Grupi za razvoj Digitalne agende Nebojša Vasiljević 25. novembra 2014. godine uzeli su učešće na konferenciji o potencijalima IKT sektora Srbije „Serbia ICT Talks“ u Stokholmu u organizaciji Ambasade Republike Srbije u Kraljevini Švedskoj, Srpsko Švedskog poslovnog Saveta (Serbian Swedish Business Council – SSBC) i Privredne komore Stokholma.

Tokom posete, pomoćnik ministra je učestvovao na okruglom stolu na temu „Srbija kao startap destinacija“ i tom prilikom predstavio primere dobre prakse kada je reč o srpskim startap kompanijama ali i pozvao švedske kompanije na uspostavljanje saradnje između naše dve zemlje.

Savić na konferenciji „Serbia ICT Talks“ u Stokholmu

U okviru konferencije, Savić i Vasiljević su se sastali sa potpredsednikom kompanije Erikson za odnose sa državnom upravom i industrijom, Ulf Personom, direktorom eGovlaba gospodininom Kouloliasom, sa predstavnicima Komiteta za digitalizaciju (Digital TV Commission), nadzornog organa za poštanske i telekomunikacione usluge u Švedskoj (PTS) i predstavnicima Broadband Forum-a osnovanog u okviru ove institucije.

Cilj konferencije u Stokholmu je uspostavljanje aktivne saradnje između dve zemlje na polju daljeg razvoja informacionog društva u celosti. Posebno je bilo razgovora o mogućnostima i pogodnostima za ulazak švedskih kompanija na tržište Srbije kroz otvaranje predstavništava i saradnju sa domaćim kompanijama u poslovima izrade i razvoja IT rešenja.

Leave a Reply