E-servisi · IT

Konkurs za 100 stipendija za studente završnih godina elektrotehničkih i tehnoloških fakulteta

Državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije Nikola Rajaković najavio je danas da će biti raspisan konkurs za 100 stipendija za studente završnih godina elektrotehničkih i tehnoloških fakulteta.
Rajaković je na konferenciji za novinare naveo da će konkurs raspisati članice domaćeg Konzorcijuma za konsalting i inženjering u energetici, u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu i Ministarstvom rudarstva i energetike.

On je precizirao da će svaka od 13 članica konzorcijuma do 5. februara raspisati posebne konkurse koji će biti objavljeni na sajtu tog konzorcijuma, na sajtu Beogradskog univerziteta, kao i na Elektrotehničkom, Mašinskom, Rudarsko-geološkom, Tehnološko-metalurškom i Građevinskom fakultetu i u dnevnoj štampi.

Cilj ovog konkursa je da se ostvari suštinska saradnja privrede i visokoobrazovnih institucija, koja će omogućiti da Srbija u narednom periodu bude lider u energetici u regionu i da ojača svoje energetske kapacitete, rekao je Rajaković.

Rektor Beogradskog univerziteta Branko Kovačević istakao je važnost ulaganja u domaću privredu, posebno u vreme ekonomske krize, koja se, kako je ocenio, prevazilazi školovanjem i zapošljavanjem mladih ljudi.

Leave a Reply