IT

Konsolidacije proizvodnje DRAM memorija

Nanya Technology i američki Micron Technology su uputili taiwanskoj vladi zvaničan plan predloga konsolidacije industrije DRAM memorija.

Plan predviđa stvaranje alijanse koja obuhvata sve proizvođače memorija na Taiwanu, japansku Elpidu i američki Micron. Na taj način bi se stvorio izuzetno snažan blok koji bi bio u stanju da parira presingu korejskog dvojca Samsung-Hyndai. Suština plana je da Micron, Nanya i Elpida budu glavni kreator razvoja gde se pre svega misli na prodor tehnologija koje će biti primenjivane u proizvodnji za koju su zadužene taiwanske, sateliti kompanije: Inotera, Rex, PSC, ProMOS, Winbond.

Predstavnici Winbonda koji su tradicionalno bliski Micron-u su izjavili da podržavaju predlog ali za sada dva ključna igrača PSC i ProMOS dali su izjave prilikom komentarisanja ovog predloga da imaju samo jedan plan konsolidacije koji su potpisali sa japanskom Elpidom. Elpida vrši pritisak u pravcu stvaranja alijanse u kojoj će ona imati odlučujuću ulogu tako da se za sada ne nazire kraj sage o DRAM proizvodnji.

Leave a Reply