Događaji · IT

KONTEH 08

Studentska organizacija EESTEC LC Novi Sad, želeći da studentima Fakulteta tehničkih nauka kao i diplomcima tehničkih fakulteta predstavi mogućnosti zaposlenja i razvoja profesionalne karijere u kompanijama koje posluju u našoj zemlji, organizovala je KONTEH 08 – Sajam poslovnih mogućnosti (KONtakti u TEHnici) 10. i 11. decembra 2008. godine.

Ovaj sajam, koji se po treći put održava na Fakultetu tehničkih nauka jedini je sajam zapošljavanja za tehničke struke, koji može da poveže zainteresovane kompanije sa obrazovnim institucijama i ljudskim resursima (studentima, odnosno diplomcima kao kandidatima za posao).
Prethodno su održana dva veoma uspešna sajma zapošljavanja KONTEH 06 i KONTEH 07 i za te dve godine sakupljeno je oko 1500 kvalitetnih biografija.

Na taj način je omogućeno mnogim studentima da pronađu posao ili mogućnost za usavršavanje u nekoj od kompanija- učesnica. Garanti kvaliteta su odlična saradnja sa Fakultetom tehničkih nauka i Univerzitetom u Novom Sadu, Nacionalnom službom za zapošljavanje i Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

U toku sajma firme- izlagači imale su priliku da predstave svoju delatnost studentima, kako pomoću propagandnog materijala i putem razgovora, tako i kroz prezentacije koje su otvorene za sve posetioce sajma. Pored prezentacija firmi, u toku trajanja sajma u svečanoj sali Fakulteta su organizovane tribine i treninzi čiji je glavni cilj obučavanje mladih ljudi da pravilno napišu CV i što uspešnije obave intervju za posao.
Studenti i mladi inženjeri su imali mogućnost da na licu mesta ostave svoj CV koji je na raspolaganju svim firmama izlagačima, čime direktno sebi uvećavaju šansu za dobijanje radnog mesta ili stručne prakse u istim.

Leave a Reply