IT

Konzorcijum MP-SOFT GROUP & CT Computers oprema škole u Albaniji

Konzorcijum MP-SOFT GROUP & CT Computers realizovaće projekat opremanja 665 škola u Albaniji, kompletnom kompjuterskom opremom. Domaći konzorcijum je pobedio je na međunarodnom tenderu u Republici Albanija, za potrebe Ministarstva obrazovanja i nauke, („Education Excellence and Equity Project“), finansiran sredstvima Svetske banke, i na taj način pokazao da srpske kompanije zauzimaju lidersku poziciju i na tržištima u regionu.

U veoma kratkom roku, u albanskim školama će biti instalirane i implementirane najsavremenije mrežne platforme i montirano više od 10.000 računara, štampača, skenera i uređaja neprekidnog napajanja, čime će sadašnji i budući učenici imati priliku da se obrazuju i prate nastavu pomoću najsavremenijih tehnologija.

– Veoma smo ponosni što smo učesnici ovog projekta i apsolutni pobednici veoma zahtevnog i specifičnog međunarodnog tendera, gde nam se ukazala prilika da svoja znanja prenesemo dalje. Vođeni vizijom proširenja portfolia, institucionalno partnerstvo kompanija MP-SOFT GROUP & CT COMPUTERS rezultiralo je još jačim iskorakom u regiju uz zadržavanja visokog stepena kvaliteta poslovanja. Da bismo u tome uspeli, bilo nam je potrebno veliko iskustvo u implementaciji složenih informatičkih rešenja, posebno kod velikih korisnika, i u saradnji na sličnim prethodnim projektima Svetske banke i Evropske agencije za rekonstrukciju. U tome smo lideri i na domaćem tržištu, ali i u regionu – istakli su Dušan Bucalović i Dejan Anđelković ispred kompanije MP Soft GROUP.

Inovativna tehnologija nove generacije najpoznatijih svetskih „brand name“ proizvođača, obuhvaćena ponudom konzrocijuma MP-SOFT GROUP & CT Computers, sa iskustvom, znanjem, kreativnošću i vrhunskom stručnošću ove dve kompanije, garancija su uspešne realizacije ovog projekta.

Leave a Reply