IT

Korporacije zbog nepažnje gube podatke, ali i klijente

Cisco istraživanje otkriva da zaposleni često nisu svesni korporativnih politika, te skreće pažnju na činjenicu da svaka četvrta kompanija nema definisane sigurnosne politike

Kompanija  Cisco objavila je drugi deo globalnog istraživanja o “curenju” kompanijskih podataka, u kom navodi spoznaje o učestalosti primene i efikasnsoti korporativnih sigurnosnih politika te razloge zbog kojih ih se zaposleni pridržavaju ili ih krše.

Istraživanje omogućava timovima zaduženima za informacione tehnologiju širom sveta da bolje razumeju faktore rizika kod zaposlenih kako bi mogli da uspešno prilagode kompanijske politike u skladu sa realnim potrebama korisnika u obavljanju radnih zadataka.

Ovaj najnoviji izveštaj o zaštiti nastavlja se na prvi deo rezultata istraživanja koji je objavljen prošlog meseca. Saznanja o korporativnim sigurnosnim politikama temelje se na istraživanjima u kojima je učestvovalo više od 2000 zaposlenih i IT stručnjaka iz 10 država: SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Italije, Japana, Kine, Indije, Australije i Brazila.

Istraživanje o zaštiti je sprovela kompanija InsightExpress, a naručila kompanija Cisco sa ciljem istraživanja problema gubitka podataka budući da se radi o jednom od najznačajnijih problema sa kojim se kompanija danas suočavaju.

U današnje vreme sve je tanja linija između poslovnog i privatnog života, zaposleni sve više koriste aplikacije namenjene poslovnoj saradnji i mobilne uređaje, a uloga sigurnosnih politika u zaštiti poverljivih podataka dobija sve veću važnost.

Leave a Reply