IT

Korporativno i internet izdavaštvo – novi kanali komunikacije

Korporativno i internet izdavaštvo tema su današnje konferencije za novinare koju je povodom osnivanja organizovala kompanija Future Media, www.futuremedia.rs. Na ovoj konfereciji predstavljen je prvi projekat ove kompanije, portal za savremenu ženu Lepota i zdravlje – www.lepotaizdravlje.rs

Na konferenciji su govorili: Robert Čoban, direktor Color Press Group, mr Borislav Miljanović, direktor McCann Erickson Public Relations, Tamara Bartoš, direktor Future Media i Miloje Sekulić, direktor internet izdanja Future Media.

Color Press Group, vodeći izdavač magazina u regionu i McCann Erickson Public Relations, najveća specijalizovana agencija za poslovne komunikacije odlučili su da ujedine svoje potencijale i osnuju novu zajedničku kompaniju Future Media d.o.o. Ideja je da ova kompanija bude specifična po tome što pronalazi i primenjuje nove alate i kanale komunikacije uz pomoć korporativnog i internet izdavaštva.

Smatramo da je sada pravi trenutak da se aktivno uključimo u on-line medijsku sferu jer za to imamo intelektualne kapacitete kao i znanje i iskustvo, a sa našim partnerima u ovom poslu se skladno dopunjujemo. McCann Erickson PR je kao članica McCann Erickson grupe i vodeća agencija za komunikacije prepoznala značaj interneta kao elektronskog medija pa je pre dve godine bila prva i jedina agencija koja je osnovala samostalni sektor koji se bavi isključivo primenom interneta u odnosima sa javnošću,“ izjavio je mr Borislav Miljanović, direktor McCann Erickson Public Relations.

O svojim motivima da partnerski bude deo Future Media, Robert Čoban, direktor Color Press Group-e kaže: “Color Press Group kao vodeći izdavač magazina u zemlji i regionu kroz svoje znanje i višedecenijsko iskustvo u izdavačkoj delatnosti namerava da iskoristiti svoje potencijale za pružanje najkvalitetnije usluge i u oblasti korporativnog izdavaštva. Takođe želimo i da zakoračimo u svet novih medija-medija budućnosti što je definitivno internet. Ova zamisao se razvila iz početne ideje da svojim čitaocima u skladu sa savremenim trendovima i potrebama omogućimo i on-line izdanja naših štampanih magazina.”

Future Media

Osluškujući potrebe tržišta i zahteve korporativnih sistema koji posluju u Srbiji, a u skladu sa najsavremenijim globalnim trendovima, Future Media se bavi novim kanalima komunikacije:

  • internet izdavaštvom
  • korporativnim izdavaštvom (biznis izdanja u elektronskoj i štampanoj formi)

Ove dve oblasti mogu da se povežu, odnosno Future Media klijentima nudi da svoja interna izdanja u elektronskoj formi plasiraju posredstvom intranet portala koje će se kreirati i implementirati u okviru njihovog sistema.

Korporativno izdavaštvo (trade publishing) obuhvata najraznovrsnija biznis izdanja prilagođena specifičnim oblastima/temama kao moderan i efektan kanal savremene korporativne komunikacije. Korporativno izdavaštvo je uobičajena praksa savremenog poslovanja o čemu svedoči i podatak da oko 85% preduzeća u zapadnoj Evropi, koja upošljavaju više od 500 ljudi, imaju časopis za zaposlene i (najmanje jedan) magazin za klijente.

Internet izdavaštvo – U trenutku kada jedna trećina domaćinstava u Srbiji ima pristup internetu, a oko 1.250.000 građana ga svakodnevno koristi internet postaje značajan kanal komunikacije i kod nas.

Korporativno izdavaštvo (trade publishing) u saradnji sa internet tehnologijama predstavlja budućnost poslovne komunikacije unutar kompanija, a kreiranje internih kompanijskih portala mesto susreta dve oblasti delovanja firme Future Media.

Leave a Reply