IT

Kvalifikovani sertifikat za sve poslove sa državnom upravom i elektronski platni promet

Država čvrsto stoji iza namere da svoje poslovanje prebaci na elektronski način. Od 1. januara 2014. na snagu stupa zakonska obaveza podnošenja objedinjene prijave poreza i doprinosa po odbitku putem portala e-Porezi, a zatim će se uvesti slanje PDV prijava isključivo elektronskim putem (obavezno od 01.07.2014). Od 6. januara 2014. godine biće obavezna prijava i odjava zaposlenih preko portala Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja. Za elektronsko poslovanje sa državom svako pravno lice treba da nabavi KVALIFIKOVANI elektronski sertifikat.

halcom-sertifikat

Halcom nudi jedintveni kvalifikovani e-sertifikat: “Važno za pravna lica je, da im ne treba za poslove sa državnom upravom jedan, a za e-banking drugi sertifikat. Nabavka Halcom kvalifikovanog sertifikata štedi novac našim klijentima jer sa jednom karticom (ne zove se bez razloga JEDNA ZA SVE) mogu da obavljaju i poslove sa državnom upravom i elektronski platni promet i u zemlji i inostranstvu u čak 21 banci u Srbiji.” – ističu u Halcomu.

Potrebna dokumentacija propisana od strane države dostupna je i na web sajtu www.halcom.rs, a sama procedura izdavanja kvalifikovanog elektronskog sertifikata slična je izdavanju lične karte jer je u stvari, kvalifikovani sertifikat u elektronskom svetu isto što i vaša lična karta u svakodnevnom životu.

 

Leave a Reply