lenovo
IT

Lenovo na putu da postane broj 3 u Evropi, Africi i na Bliskom Istoku

Kompanija Lenovo je na forumu 2012 EMEA Channel u Berlinu pokazala privrženost svojim partnerima iz Evrope, Bliskog Istoka i Afrike, prikazavši strategiju kojom bi kompanija sa trenutnog petog mesta dospela na treće.

Đanfranko Lanči, predsednik EMEA and SVP Lenovo Group, predstavio je strategiju koja je fokusirana na očuvanje osnovne delatnosti u preduzeću i javnom sektoru dok čvrsto prati poslovanja u srednjim i manjim prduzećima i potrošačkom sektoru. Kompanija takođe planira da proširi mogućnosti i samim tim pomogne da budu uvećani prihodi partnera sa proizvodima Mobile Internet Digital Home, posebno tabletima kao i novim linijama proizvoda sa serverima.

 

Kompanija Lenovo se nedavno reorganizovala u sledeće oblasti – Evropa, Bliski Istok i Afrika, Azija i Pacifik, Latinska Amerika, Kina i Severna Amerika. Ovaj potez će omogućiti da se regioni brže kreću, budu efikasniji i fokusirani – sa većom lokalnom fleksibilnošću, odgovornošću i brzom reagovanju kada su u pitanju potrebe partnera, potrošača i klijenata na nivou cele zemlje.

 

„Evropa, Bliski Istok i Afrika jesu za nas starteški kritična tržišta. Moramo održati naše komercijalno liderstvo – mi smo broj jedan u svetu – a pri tom znatno proširiti prisustvo u malim i srednjim preduzećima kao i kod potrošača širom regiona, i tako ćemo uspeti da napredujemo u svakom segmentu tržišta zajedno sa našim partnerima”, rekao je Đanfranko Lanči. „To će nam pomoći da dostignemo udeo od 10 odsto u Evropi, Bliskom Istoku i Africi i ostavrimo naš dugoročni cilj, a to je da uđemo u top 3,” dodao je Lanči.

 

Nova divizija EMEA Products and Channels osmišljena je pod rukovodstvom Vinsenta Fokenoa i ona će obezbediti pravu strategiju i program koji ne samo da će privući nove partnere već će i uvećati postojeće akcije kompanije. Ova divizija će obezbediti najbolji portfolio proizvoda za kompaniju, mala i srednja preduzeća i potrošače širom Evrope, Bliskog Istoka i Afrike i razviće najbolje kanale.

 

„Channel igra važnu ulogu u našim izvanrednim rezultatima. Naši partneri su nam pomogli da postanemo druga najveća PC kompanija na svetu koja se najbrže razvija i taj uspeh smo postigli zajedno sa njima”, rekao je Fokenoa, viši predsednik Product s and Channels EMEA. „Sada se moramo razvijati i preći na sledeći nivo i suočiti se sa uslovima na lokalnom tržištu. Naš channel je ključ uspeha kompanije Lenovo i naša želja je da se nađemo među top 3 PC kompanija do 2013”.

 

 

 

 

 

 

 

Nova struktura, ista strategija

 

Channel je glavni put kompanije Lenovo ka tržištima u Evropi, Bliskom Istoku i Africi i više od 90 odsto poslovanja kompanije se odvija uz poslovne partnere. Razvoj i napredak kompanije Lenovo je usmeren na partnere i cilj kompanije je da dalje ojačava saradnju pomoću sledećih predloga partenerima:

  • Mogućnosti napretka: kompanija Lenovo je druga najveća PC kompanija na svetu koja se najbrže razvija i na putu je da postane broj jedan
  • Posvećenost partnerima: usluge kompanije Lenovo i prodajni planovi su osmišljeni kao dopuna i vode ka jednostavnosti i transparentnosti
  • Inovativni proizvodi: visokokvaliteni i nagrađivani računari, serveri, radne stanice, aksesoari i usluge koji zadovoljavaju potrošače na svim segmentima tržišta
  • Posvećenost PC tehnologijama: kompanija Lenovo će nastaviti sa širenjem poslovanja u 4 kategorije proizvoda – računari, tableti, pametni telefoni i televizori – i Cloud ekosistem.
  • Marketing podrška: potražnja za ko-marketing programima, jednostavan veb pristup materijalima, obuka i marketing sredstva.

Leave a Reply