Događaji · Hardware · Internet · IT

Lenovo u službi najveće ideje na svetu na najvećoj pozornici na svetu

Lenovo, globalni partner Olimpijskih igara i prenosa Olimpiskog plamena osigurao je više od 30,000 komada računarske opreme i gotovo 600 inženjera i tehničara s ciljem uspešnog odvijanja najkompleksnijeg sportskog događaja na svetu.

Sledeći svoj moto „Powering the World’s Biggest Idea“, Lenovo je izgradio svest o vlastitom brandu oglašavanjem širom sveta, različitim Internet programima kao i aktivnostima za vrijeme trajanja Olimpijskih igara.

„Računarska oprema i inženjeri Lenova omogućuju uspešno odvijanje Olimpijskih igara svakoga dana“, izjavio je Deepak Advani, viši potpredsednik i direktor marketinga u Lenovu. „Naš Olimpijski moto – „Powering the World’s Biggest Idea“ – odražava verovanje Lenova da su Olimpijske igre jedno od najvećih ljudskih inspiracija i ponos što je Lenovo pokretačka snaga iza njih. Na Olimpijskim igrama svaki element ističe ključnu ulogu Lenova, naglašavajući činjenicu da su Olimpijske vrednosti: dobrobit za društvo, težnja za vrhuncu i vrhunska izvedba.”

Lenovo je demonstrirao mogućnosti svoje opreme i tehničara za vreme trajanja Zimskih olimpijskih igara u Torinu 2006. godine osiguravajući besprekornu podršku za sva takmičenja i događanja za vreme trajanja ovih Igara.

Dok su sportisti obavljali finalne pripreme u mesecima pre početka Letnih olimpijskih igara u Pekingu, Lenovo je završio seriju iscrpnih istraživanja, osiguravajući besprekorno funkcionisanje opreme u zahtevnim olimpijskim okruženjima kao što je 90-posto vlažnost vazduha u National Aquatics Centreu. Jednako tako, proizvodi Lenova pažljivo su odabrani za korištenje na otvorenim borilištima kako bi izdržali jedinstvene uslove pekinškog leta, uključujući visoke temperature, prašinu i vlažnost vazduha.

Takođe, Lenovo je otvorio Internet loungee za sve sportiste, trenere, novinare i ostale članove Olimpiske familije u blizini Olimpijskih borilišta. Sedam Internet loungea u glavnom press centru i Olimpiskim selima u Pekingu, Hong Kongu i Qingdaou omogućuju korisnicima slanje e-maila, pretraživanje Interneta, igranje igrica, bloganje, kontaktiranje prijatelja, porodice i kolega kao i praćenje sportskih takmičenja.

Nadalje, Lenovo je pokrenuo program bloganja i Internet stranicu www.lenovo.com/voicesofthegames za sportiste koji se takmiče na Olimpijskim igrama, osiguravši prenosne računare i video kamere, za više od 100 sportista iz više od 25 zemalja koji se takmiče u 29 sportova, kako bi preneli svoja lična olimpijska iskustva sa svetom.

Lenovo je prvi Olimpijski partner koji je dizajnirao Olimpijsku baklju. Oslanjajući se na iste procese koji se koriste prilikom dizajniranja ličnih računara, Lenovo „Cloud of Promise“ olimpijski dizajn odabran je u izboru od više od 300 tema. Tim stručnjaka iz Lenova radio je više od 10 meseci na projektu nastojeći pretočiti simbole kineske kulture i duh Olimpijskih igara u dizajn baklje. Rezultat je bio Olimpijska baklja koja objedinjuje tradicionalne i istoriske elemente Olimpiskih igara i njenih domaćina. Olimpijske igre u Pekingu omogućili su Lenovu jedinstvenu priliku da predstavi Lenovo proizvode, ljude i kulture na najvećoj svetskoj pozornici.

Leave a Reply