IT

LG beleži povećanje neto profita za 165 odsto u drugom kvartalu

Kompanija LG Electronics objavila je povećanje neto profita za 165 odsto u drugom kvartalu u poređenju sa istim periodom prošle godine, zahvaljujući izuzetnom nastupu na tržištu televizora i mobilnih telefona.

Ukupan neto profit u drugom kvartalu 2014. godine iznosi 412 milijardi južnokorejskih vona (339,8 miliona američkih dolara), dok operativni profit iznosi 606 milijarde južnokorejskih vona (588,5 miliona američkih dolara), što predstavlja povećanje od 26,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

lg

Kada je reč o pojedinačnim poslovnim jedinicama kompanije LG Electronics, rezultati izgledaju ovako:

  • Kompanija LG Home Entertainment beleži stabilan performans sa ostvarenim prihodima od 5,09 biliona južnokorejskih vona (4,94 milijarde američkih dolara), što predstavlja povećanje od 3 odsto u odnosu na prethodni kvartal. Operativni profit iznosi 154,5 milijarde južnokorejskih vona (150 miliona američkih dolara) i to je povećanje od čak 64,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što je rezultat boljeg miksa proizvoda i nižih fiksnih troškova.
  • Kompanija LG Mobile Communications isporučila je rekordnih 14,5 miliona smart telefona u drugom kvartalu, što je povećanje za čak 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ovo je rezultiralo povećanjem prodaje za 16 odsto u odnosu na drugi kvartal 2013. godine, sa dostignutom vrednošću od 3,62 biliona južnokorejskih vona (3,51 milijarde američkih dolara), što je najbolji rezultat još od prvog kvartala 2010. godine, dok je operativni profit iznosi 85,9 milijarde južnokorejskih vona (83,4 miliona američkih dolara). Ovi rezultati postignuti su zahvaljujući velikoj popularnosti G3 smart telefona na tržištu Južne Koreje, kao i velikog uspeha koji beleže modeli iz poslednje L serije.
  • Kompanija LG Home Appliance beleži jak nastup na tržištu Južne Koreje sa povećanjem prodaje od 9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Prihodi u drugom kvartalu su 3,03 biliona južnokorejskih vona (2,94 milijarde američkih dolara), što je za 5 odsto niže u poređenju sa istim periodom prošle godine, a što je rezultat nepovoljnog kretanja deviznog kursa, naručito na tržištima u razvoju. Unapređenje strukture troškova doprinelo je ostvarivanju operativnog profita od 97,8 milijarde južnokorejskih vona (95 miliona američkih dolara).
  • Kompanija LG Air Conditioning & Energy Solutions beleži stabilnu prodaju komercijalnih klima uređaja sa prihodom od 1,64 biliona južnokorejskih vona (1,59 milijarde američkih dolara) i operativnim profitom od 164,2 milijarde južnokorejskih vona (159,4 miliona američkih dolara).

Leave a Reply