IT

LG Inverter tehnologija za hladne zimske dane

LG Electronics (LG), sa svojom naprednom Inverter tehnologijom, korisnicima u Srbiji nudi neka od najekonomičnijih rešenja za grejanje tokom zimskog perioda. LG Inverter klima uređaji sprečavaju emitovanje ugljen-dioksida i štede do 66% električne energije u odnosu na druge uređaje koji za grejanje koriste ovaj energent.

Klima uređaji koji koriste LG Inverter tehnologiju imaju mogućnost efikasnog i efektivnog grejanja prostorija čak i kada spoljašna temperatura padne do -15o C. Modeli sa inverterskom toplotnom pumpom imaju značajno višu energetsku efikasnost od klima uređaja sa toplotnim pumpama sa konstantnim kompresorima. Kao rezultat, Invereter klima uređaji omogućavaju uštedu energije i do 57% u režimu hlađenja i do 66% u režimu grejanja.1 Takođe, korišćenjem napredne Inverter tehnologije sprečava se štetna emisija ugljen-dioksida, tako da ovi uređaji zbog svoje visoke energetske efikasnosti značajno smanjuju globalno zagrevanje.

Ovi uređaji koriste i jedinstveni sistem za prečišćavanje sa antialergijskim filterom koji ne samo da uklanja mikroskopske čestice nečistoće, već i odstranjuje grinje, prašinu, dlake kućnih ljubimaca i na taj način smanjuje mogućnost pojave alergija i astme. Postojanje ovih specijalizovanih filtera je posebno značajno u toku hladnijih perioda, kada se prostorije ređe provetravaju zbog čega se povećava opasnost od širenja štetnih čestica u vazduhu.

Takođe, LG Inverter klima uređaji poseduju funkciju automatskog čišćenja, uz pomoć koje se glavni grejač neprestano isušuje kako bi se sprečilo razvijanje bakterija i buđi. Na ovaj način eliminisani su svi neprijatni mirisi iz vazduha, dok se u isto vreme redukuje učestalost manuelnog čišćenja klima uređaja.

Zahvaljujući boljem protoku vazduha, LG Inverter klima uređaji sve svoje funkcije obavljaju uz znatno smanjeni nivo buke, koji iznosi neverovatnih 19 decibela.2 Uz to, kompresor u spoljnoj jedinici ima tiši rad zahvaljujući supertihim ventilatorima i motorima klima uređaja, što obezbeđuje ugodno i mirno životno okruženje.

Leave a Reply